Valahol Európában

2016.03.24, 09:18 Kajak-kenu
SPS- Sevilla- Paks- Sabaudia. Két és fél hónap ebben a három városban telik Somorácz Tamásnak, az ASE világbajnoki bronzérmes kajakosa hétfőn indult Olaszországba, a második turnusra.

 

Sevilla egy népszerű melegvízi edzőtábor a kajak-kenusoknak és az evezősöknek. Túlságosan is népszerű, egymást érték a csapatok a várost átszelő folyón. A magyarok mellett német és spanyol versenyzők is előszeretettel választják ezt az andalúz várost az első kilométerek begyűjtésére, hiszen a jó vízfelület mellett kellemesen melegítő napsugarak is kényeztetik a sportolókat.

„Körülbelül 550 kilométert tettem bele a zsákba, jól ment a mozgás, élveztem a kajakozást. Mindent meg tudtam csinálni, amit terveztem, a munka mellett a regenerálódásra is maradt idő.  Négy hetet töltöttünk itt, ami pont elég volt az első etapra, jólesett ez az egy hét feltöltődés Pakson, a család, barátok között.”- mesélte Somi.

Itthon sem csak láblógatással teltek a napok, hanem az evezés mellett a futás és az erősítés is nagy hangsúlyt kapott, és a hazai környezet kis kikapcsolódást jelentett a sokszor monoton tavaszi alapozásban.

Hétfőn este indult Somi a győri csapattal a Rómától 100 kilométerre fekvő Sabaudiába, hogy ott az eddig megszerzett alapot kihasználva speciálisabb tréningekkel is készüljön a májustól kezdődő versenyekre.

„Párosban is vízre szálltunk már, de az edzések 95%-át egyesben végeztük. Idén párosban szeretnék maradandót alkotni, de ehhez az kell, hogy egyesben jól csússzon a hajóm, amihez eddig minden összejött. Rio a cél, ahová óriási csaták várhatóak, de velem is kell számolni!”- mondta a 24 éves kajakos.

 

Tóth Márton