Paksra vándorolt hajók

2015.07.27, 17:33 Kajak-kenu
Július utolsó hétvégéjén ért véget a legfiatalabb kajak-kenusok idei szezonjának fő versenye, ekkor rendezték a Gyermek, Kölyök és Serdülő Magyar Bajnokságot. A népszerű versenypályán, Sukorón rengeteg sportoló mérette meg magát, akik közül is kiemelkedik az ASE-s kenus Hodován Dávid és a kajakos Vajda Bence, akik idei teljesítményükkel kiérdemelték a Magyar Kajak-Kenu Szövetség vándorhajóit.


Két arany-, három ezüst- és egy bronzérem. És sok egyéb dobogóközeli, vagy akár egy kicsit távolabbi, de nagy csatákban elért helyezéseket szállítottak a paksi sportolók az országos bajnokságról.

Hodován Dávid kenu egyesben 1000 és 4000 méteren sem talált legyőzőre, magabiztos versenyzéssel utasította maga mögé korosztályát. Vajda Bence a hasonló korú kajakosoknál 4000 méteren második, 1000 méteren harmadik helyen finiselt.

Ezzel az eredménnyel, valamint az országos diákolimpia 1000 egyesének befutójával ők érdemelték ki a Magyar Kajak-Kenu Szövetség vándorhajóit, amelynek használatára egy évre jogosultak. A lányok közül egy tiszaújvárosi kajakos kapta meg a piros hajót. Három hajóból kettő, a kétharmad Paksra került!

Tóth Márton