Mesterek bajnoksága

2021.07.30, 23:30 Kajak-kenu
Kajak-kenu berkekben egy kicsit mindig kuriózumnak számít a Masters Országos Bajnokság, ahol évek óta jelen vagyunk mi is. Idén az örökifjú Prancz Zoltán zsebelte be az aranyakat.

Kajak-kenu berkekben egy kicsit mindig kuriózumnak számít a Masters Országos Bajnokság. Egyrészt rendre feltűnnek rajta a sportág egykori legendái, olimpiai és világbajnokok. Másrészt kiváló alkalom a régi versenyzők, sporttársak találkozására. A hangulat érthetően oldottabb, mint egy profi versenyen, azonban a futamokat mindenki komolyan veszi, gyakran egészen kiélezett küzdelmek zajlanak.

A tavaly óta Balogh Anikónak emléket állító – az ő nevét viselő – Masters Országos Bajnokságot ezúttal is a szolnoki Tisza-holtágon kiépített pályán rendezték meg, július 24-25-én. Az első napon az 500 méteres, a másodikon a 200 méteres futamokra került sor. Szerencsére most nem szólt közbe a Covid, mint tavaly, amikor az egész éves versenynaptárt átrendezte, sőt több versenyt törölni kellett.

Az Atomerőmű Sportegyesületet Prancz Zoltán képviselte, aki a 200 méteres távon valamennyi kenuszámban rajthoz állt – és elsőként haladt át a célvonalon. Üröm az örömben, hogy a kenuegyesek versenyéből kizárták, mivel a hajója néhány dekával könnyebbnek bizonyult a mérlegeléskor az előírt 16 kg-nál. (Örök tanulság: a hajó súlyát minden verseny előtt ellenőrizni kell, még akkor is, ha a legutóbbi versenyen nem volt vele gond!) A páros és a négyes kenuk versenyében viszont nem történt malőr. Az előbbi számban Pintér István (Központi Sport-és Ifjúsági Sportegyesület), az utóbbiban Angyal Henrik (Kis-Duna Sportegyesület), Merényi Ádám (Törökbálinti Kenusiskola) és Pintér István társaságában állhatott fel a dobogó legfelső fokára.