Megyei elismerés ismerős arcoknak

2015.12.17, 13:57 Kajak-kenu
Két ASE-s kajak-kenust, Hodován Dávidot és Horányi Benjámint is köszöntötték a szekszárdi Garay János Gimnázium dísztermében, ahová a 2014-2015-ös tanévben országos diákolimpiákon dobogós helyezést elért fiatalok kaptak meghívást.

A Tolna Megyei Diáksport Tanács 1992 óta rendezi meg díjátadó ünnepségét, amelyen ezúttal Ribányi József, a Tolna Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntötte a résztvevőket. Összesen 16 sportág (asztalitenisz, atlétika, cselgáncs, íjászat, kajak-kenu, karate, kerékpár, kötélugrás, kéttusa, labdarúgás, strandlabdarúgás, úszás, ritmikus gimnasztika, kosárlabda, floorball, gyeplabda, bocsa) 241 versenyzőjét ismerték el az idei évben elért sportteljesítménye miatt.

A díjazottak közül sokan érkeztek a megye városaiból – Paksról, Szekszárdról, Dombóvárról, Bonyhádról, Bátaszékről, Tolnáról – ugyanakkor a kisebb települések is – Gerjen, Várdomb, Alsónána, Pincehely, Györköny – képviseltették magukat.

A kajakos Horányi Benjámin az országos diákolimpián a sprintszámban,200 méteren egyesben a második helyen finiselt, míg az idei évben Jó tanuló, jó sportoló elismerést kapó kenus, Hodován Dávid szintén másodikként zárt, ám ő ezer méteren zárta dobogón a versenyt.

 

Tóth Márton