Kenusok vízen

2019.05.08, 08:23 Kajak-kenu
Az utóbbi hetekben nem telhetett el hét a dunavarsányi edzőtáborban ASE-s kajak-kenus nélkül, ezúttal Juhász István serdülő válogatott kenusunk töltött el egy hetet a komplexumban. Szombaton a kenusok vízi felmérőjét is megtartották, ahová szintén delegáltunk indulókat.

A tavaszi edzőtábor igencsak jól sikerült a 2005-ös születésű Juhász Istvánnak, ugyanis 10 kilométeren a legjobb időt lapátolta, míg 2000 méteren a második időt evezte a 30 kenus közül. Szárazföldi kiegészítés is szerepelt a programban, és a 12 perces futásban össze is mérték erejüket a fiatalok: Pisti 3343 méterrel, vastagon nyerte a Cooper-tesztet.

Az idei évben a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szárazföldi és vízi méréseket vezetett be, utóbbira első alkalommal az edzőtábor végén, szombaton került sor a serdülő kenusoknak: káosz nélkül nincs rend alapján zajlottak a felmérők, 2000 méteren és 10 kilométeren teljesítettek mért időt a fiatalok. A felmérőkön, akár fizikai, akár vízi, bizonyos szinteket kell teljesíteni a versenyzőknek, ami alapján rangsort állít fel a szövetség.

Felnőtt és ifi versenyzőinknek most hétvégén indul a versenyszezon a szolnoki tájékoztatóversennyel, majd két hétre rá már az első válogatón lehet közelebb kerülni a nemzetközi szerepléshez.