Ezüstös készülődés

2017.09.05, 10:11 Kajak-kenu
Szeptember első hétvégéjén Szolnok adott otthont a kajak-kenusok országos bajnokságának, ahonnan egy érem került az ASE-hoz, egy héttel a maratoni világbajnokság előtt.

 

Már évek óta a világbajnokság után rendezi meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség az országos bajnokságot, ösztönözve ezzel azokat a versenyzőket is az edzések folytatására, akik a válogatóversenyen nem kvalifikálták magukat síkvízi nemzetközi viadalra. Így nem állnak le a válogató után, hanem a válogatottal végigdolgozzák az ob-ig hátralévő időt.

Koleszár Zoltánnak az országos bajnokság csak egy állomás volt a maratoni világbajnokságra való felkészülésben, ennek ellenére megszerezte első felnőtt érmét a bajnokságról: kenu négyes 1000 méteren ezüstérmes helyen ért be a fiatal szegedi trióval, csak a világbajnokságról hazatérők alkotta kvartett tudta előbb megtenni az egy kilométert.

5000 méteren egyesben a hatodik helyig jutott, komoly taktikai csata folyt a vízen, ami hasznos lehet a hétvégén, a dél-afrikai Pietermaritzburgban sorra kerülő maratoni világbajnokságon. Ugyanis Koleszár Zoltán a felnőtt páros mellett, ahol a tavalyi bronz után ismét dobogóra törnek, kenu egyesben is megméreti magát a 23 éven aluliak között.

Kiszli Vanda már évek óta stabil résztvevője a maratonisták nemzetközi élmezőnyének, ám az idei az első olyan év, amikor csak a felnőttek között tudja megmutatni kitartását és erejét. Pietermaritzburgban, ahol év elején több hetet eltöltött, egyesben és párosban is rajthoz áll.