Érmek a II. ifi válogatóról

2014.06.23, 21:41 Kajak-kenu
A szegedi Maty-ér adott otthont a kajak-kenusok II. Ifjúsági VB és II. Parakenu EB, VB Válogatójának. A paksi kenusok és a kajakosok sem maradtak érem nélkül, egy ezüst- és egy bronzéremmel zárták a viadalt.


A világ egyik legjobb kajak-kenu versenypályáján, a Szeged mellett fekvő Maty-éren idén már rendeztek felnőtt Világkupát, illetve válogatót is, ezen a hétvégén a fiatalok uralták a vizet. Nem volt kicsi a tét, hiszen 2014-ben Csongrád megye székhelye látja vendégül az ifjúsági és junior korú kajak-kenusokat.

A paksi versenyzők nagy versenyeken vannak túl, hiszen Koleszár Zolán megnyerte az Ifjúsági Olimpia válogatóját, így ő képviselheti a magyar színeket Nanjingban augusztus közepén. Ugyanezen a hétvégén a Török Auréllal kiegészült párosuk Európa-bajnoki aranyat szerzett a maratoni távon.

A II. válogatón 500 párosban értek be harmadikként, míg a kajakos Pupp Noémi 1000 méteren egyesben az ezüstöt szerezte meg. Ezen kívül még számos döntőben ott voltak az ASE-sok, de a dobogó csak ebben a két számban jött össze.

{gallery}2014_06_23_parakenu{/gallery}

Tóth Márton