Diákolimpia Sukorón

2014.06.03, 20:01 Kajak-kenu
Május-június fordulóján rendezték az Országos Diákolimpiát, Főiskolai és Egyetemi Bajnoskágot a Velencei tavon. A hagyományosan izgalmas regattáknak otthont adó sukorói versenypályán ezúttal is több ASE-s kajak-kenust szólítottak a dobogóhoz.

 

Szép időben, sok indulóval és még több érdeklődővel, szülővel teli parton kezdték meg a versenyeket a fiatalok. Ideális körülmények között indultak a futamok, láttunk pár borulást, ám a vasárnap késő délutáni vihar nem borította fel a versenyműsort, csak a versenyzőknek nehezítette meg egy kicsit a dolgát.

A diákolimpiai mezőnyben a kenusok közül Hodován Dávid egyesben, míg Koleszár Zoltán és Török Márk Aurél párosban diadalmaskodott. Második lett egyesben Cseh Olivér, valamint a Kovács Ákossal, Hauzman Donáttal és Róka Bencével kiegészült négyesük is. A kenusok két bronzérmét egy páros (Somkert Máté, Klenk Botond), és egy négyes (Koleszár Zoltán, Török Márk Aurél, Hodován Dávid, Gszelmann Dávid) szerezte. A kajakos Kerti Tamás a 2000 méteres C döntőben a második helyen finiselt.

A szabadidős, illetve az egyetemi, főiskolai versenyeken is termettek babérok gazdagon az ASE-ben sportolóknak.  A kenusoknál Rohn Richárd és Molnár Mihály második lett, megelőzve Blatt Kristófot és Borbély Bencét, akikkel négyesben viszont aranyérmet érdemeltek ki. A kajakosoknál egyaránt második lett Békési Rebeka, Bachmann Bence és Tóth Milán, míg Németh Aletta nyakába bronzérmet akasztottak.