Vízen a kajak-kenusok

2015.03.18, 10:15 Kajak-kenu
Visszatértek a kajak-kenusok a paksi Duna látképéhez, a nagyobbak délutánonként már gyűjtik a kilométereket, a kisebbek pedig az elkövetkező hetekben teszik vízre a hajójukat.


A kajak-kenusok szezonja tél végén, tavasszal kezdődik, amikor az időjárás engedi a vízi munkát. A téli alapozás, a futás, úszás, erősítés után mindenki nagyon várta már az edzéseket a szabadban, a kajak-kenusok valódi közegén, a vízen.  A hosszú evezéseken van ebben az időszakban a hangsúly, az a cél, hogy minél biztosabb alapokkal kezdhessék meg a gyorsító munkát, ami alapján jó esélyekkel állhatnak oda a rajtvonalra.

Idén is több esélyessel számolhat az ASE, hiszen a felnőtt mezőnyben 2014-ben világbajnoki ezüstöt szerző Boros Gergőnek - aki a vízi edzéseket Dél-Afrikában kezdte meg - minden esélye megvan arra, hogy olimpiai kvalifikációt szerezzen. Az olimpiai első Dombi Rudolffal futnak neki a versenyszezonnak, s remélhetőleg a 2016-os Riói Olimpiának is. A tavaly, maraton szakágban junior világbajnoki címet szerző Kiszli Vandától is jó szereplés várható, csakúgy, mint Somorácz Tamástól, aki jelenleg Győrben alapozza meg az idei év eredményeit.

Az ifjúsági versenyzőknél többek között a kajakos Pupp Noémitől és Fritz Anettől, valamint a kenus Koleszár Zoltántól várható, hogy nemzetközi színtérről is érmeket szállítanak Paksra, ám a többiek is keményen végigdolgozták a téli hónapokat, így nem zárható ki más versenyzők villanása sem.

 

Tóth Márton


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%