Visszapillantó

2014.10.31, 15:35 Kajak-kenu
Majdnem minden paksi kajak-kenusnak véget ért a vízi szezon, a novembertől kezdődő időszakot már a szárazföldi edzések fogják uralni. Az idei esztendő bővelkedett sikerekben, világ- és Európa-bajnoki aranyak is kerültek Paksra.  


Boros Gergely kivételével mindenki lejött a vízről, azonban rá még vár egy állomás idén, a 2015-ös bakui Európa Játékok idén novemberi tesztversenyén áll rajthoz. Gergő világkupa arany- és ezüstéremmel melegített az augusztusi világbajnokságra, ahol az olimpiai bajnok Dombi Rudolffal a dobogó második fokára állhattak fel a kajak kettesek 500 méterének döntője után. Nem titkolt célja, hogy két év múlva, Rióban is rajthoz álljon és az olimpiai aranyért csatázzon.

 

A szezon első felében Koleszár Zoltán és Török Aurél hozta az eredményt, hiszen a maraton Európa-bajnokságon kenu kettesben aranyérmet szereztek, Zolinál ráadásul egyesben is csak egyvalaki volt gyorsabb. Ő a négyévente sorra kerülő Ifjúsági Olimpiára is kiharcolta az indulás jogát, ahol végül (szlalomban!) ötödik helyen zárt, míg kenu egyesben csak a későbbi bajnok ütötte el a továbbjutástól a legjobb nyolc között.

Az utánpótlás egyik legnagyobb síkvízi viadalán, az EORV-n Pupp Noémi három arannyal lett gazdagabb, míg Koleszár Zoltánnak is egyszer a nyakába akasztották a legfényesebb medált. A szlovákiai versenyen Fritz Anett a második helyen végzett kajak egyesben.

Végül, de nem utolsósorban jött az októberrel a maraton világbajnokság Oklahomában, ahol Noémi az ifjúsági párosoknál második helyet szerzett, míg Kiszli Vanda a junior lányok egyes versenyében megszerezte a világbajnoki címet.

A nemzetközi sikerek mellett az országos bajnokságokról összesen hét arany került az ASE-hoz, négyet az utánpótláskorú fiatalok, míg hármat Boros Gergő hozott el!

 

Tóth Márton


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%