Világkupán jártam...

2023.05.17, 14:21 Kajak-kenu
2023 első kajak-kenus világkupájának Szeged adott otthont, ahol öt ASE-s versenyző is rajthoz állt, és három döntős helyezés mellett egy érem is került Paksra.

A szegedi Maty-ér nem éppen vendégcsalogató idővel, széllel, esővel várta a félszáz érkezőkből álló sportolókat. Az Atomerőmű Sportegyesületből öten, Kiszli Vanda, Vajda Bence, Besenyei Ádám, Kollár Kristóf és Hodován Dávid tették vízre hajóikat, közülük Bence és Kristóf 500 kajak- és kenu párosa szerepel az olimpiai programban.

Vajda Bence a vasasos Szántói-Szabó Tamással verekedte be magát a kajak párosok döntőjébe, igazi darálókon kellett átmenniük, és nagy versenyzéssel jutottak be a legjobb 9 közé, ahol ötösdikként zártak.

Kollár Kristóf a honvédos Fejes Dániellel kezdett neki a versenynek, az előfutamhoz képest a középfutamban nagyon jó pályát mentek, gyorsultak, amit azonban sajnos a másnapi döntőben nem tudtak megismételni, ott a kilencedik helyen végeztek.

Hodován Dávid 200 méteren kenu egyesben az előfutam után a középfutamból a B-döntőbe jutott, ahol egy szoros, izgalmas sprint után a 3. helyre rúgta be a hajóját.

Besenyei Ádám a törökbálinti Buday Domonkossal 1000 méteren próbálkozott a döntőbe jutással, ami a középfutam utolsó részéig reálisnak is látszott, ám

A női kajakosok 5000 méterén Kiszli Vanda a rajt után jelentősen visszacsúszott. A hétszeres maraton világbajnokunk azonban nem adta fel, sorra előzte meg ellenfeleit, végül a harmadik helyig sikerült visszakapaszkodnia.

„Tudtam, hogy az elején nagyon gyorsak lesznek, hiszen síkvizesek és rövid távra készülnek, de bíztam abba, hogy a maraton rutinom ki fog jönni a futószakaszok során és majd kicsit tudok zárkózni. Szerintem nagyon jól beleillik ez a gyorsasági szám a felkészülésembe, hiszen nekünk is kell gyorsítani. Két hét múlva a maraton magyar bajnokság lesz nekünk a válogató az Eb-re, így valószínű az ob-ra edzésből fogunk menni, nem nagyon lesz időnk rápihenni. Szerintem jó úton haladunk, kicsit másabb volt most a téli felkészülésem, de megpróbálok formába lendülni az Európa-bajnokságra, amennyiben kijutok.” – mondta a verseny után Vanda.

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%