Világkupa, Szeged

2024.05.21, 14:22 Kajak-kenu
2024 első kajak-kenus világkupájának Szeged adott otthont, ami az olimpia közeledtével különösen erős mezőnyt vonultatott fel. Öt ASE-s versenyző is rajthoz állt, és egy döntős helyezés mellett egy érem is került Paksra.

A szegedi Maty-éren előbb az olimpiai pótkvalifikációs verseny zajlott, majd a Világkupa több ország sportolójának, mint Németország vagy Spanyolország, válogatóverseny volt a regatta. Az Atomerőmű Sportegyesületből öten, Kiszli Vanda, Pupp Noémi, Juhász István, Kollár Kristóf és Hodován Dávid tették vízre hajóikat, közülük Noémi kajak egyes 500 métere és Kristóf Fejes Dániellel alkotott 500 kenu párosa szerepel az olimpiai programban.

Kollár Kristóf a honvédos Fejes Dániellel kezdett neki a versenynek, az előfutamból csak futamgyőzelemmel lehetett fináléba kerülni, ami nem jött össze, így jött a középfutam, ahol az első három kvalifikált a fináléba: az előző világbajnokság első négy helyezettje a rajtvonalon volt… Kristófék nagyot mentek, a világbajnok németeket is megelőzve lettek negyedikek, így a B-döntőben bizonyíthattak: ott a 2. helyen zártak.

Pupp Noémi 500 egyesben gyűrközött neki a mezőnynek, ami az országonkénti két hajós indítás miatt még a világbajnoki regattánál is keményebb volt: a C-döntő hatodik helye jelentette a végállomást.

Hodován Dávid és Juhász István 1000 méteren párosban indultak, Dávid Fodor Nicholasszal, Pisti Molnár Csanáddal: előbbiek egy szoros negyedik helyen értek célba, Pisti és Csanád párosa azonban nem tudta befejezni a versenyt, 100 méterrel a cél előtt egy rövidzárlat miatt beborultak a vízbe.

A női kajakosok 5000 méterén Kiszli Vanda tavalyhoz hasonlóan egy értékes bronzéremmel zárta a versenyt, ismét feltéve az ASE-t az éremtáblára!


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%