Világbajnokságra fel!

2016.07.03, 18:20 Kajak-kenu
Hétvégén zajlott az ifjúsági és U23-as versenyzők második válogatóversenye, amely az Európa- és világbajnokságon induló csapatról volt hivatott dönteni. Az ASE-s Pupp Noémi és Koleszár Zoltán is tűzközelben maradt, szép versenyzéssel biztosították a nemzetközi szereplést.

 

Pupp Noémi az ifi lányok 500 méteres négyeseinek válogatóján a KSI-s Gazsó Alida Dóra és Racskó Fruzsina Lilla, valamint a győri Homonnai Luca társaságában, rendkívül magabiztos versenyzéssel, pár század híján három másodperces előnnyel ért célba. Ezzel a július végi, a fehéroroszországi fővárosban, Minszkben tartandó ifjúsági világbajnokságon szurkolhatunk Noémiéknek!

500 egyesben az első válogató második helye után ismét a dobogó második fokára állhatott Noémi, a számot a négyesben az utolsó helyen ülő, már a felnőttek között is világbajnoki éremmel büszkélkedő Homonnai Luca nyerte.

Az idei évben az U23-asok között debütáló Koleszár Zoltán a szegediek fiataljával, Posztós Patrikkal egy hajóban térdelve másodikként zárt. A fiúk tanítanivaló 1000 métert produkáltak, a végén finiselték le a végül harmadikként beérkező hajót, 14 ezreddel értek előbb célba. Ezzel a második hellyel a július közepén, Plovdivban sorra kerülő Európa-bajnokságon ők fognak rajthoz állni, a világbajnokságon a válogatót nyerő, a hazai olimpiai válogatón második helyet szerző Petkó, Fekete kettős lesz a magyar induló.

A Koleszár, Posztó páros 500 méteren harmadikként zárt, valamint Zoli egyesben hatodikként finiselt.

Ugyancsak hatodik lett a 17-18 éves kajakosok között a 2001-es születésű Vajda Bence, aki, akárcsak a kenus Hodován Dávid, a tapasztalatszerzés miatt állt rajthoz a szolnoki válogatón.

Sűrű júliusnak nézünk elébe, de a mi kajakosainkra, kenusainkra vár a világ!

 

Tóth Márton


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%