Versennyel a versenyre

2016.01.14, 11:43 Kajak-kenu
A téli hideg hónapokban a hazai vizeken kevés kajak-kenust látni, ám sokan melegebb éghajlatra utaznak evezni. Boros Gergely és Somorácz Tamás februárban ül repülőre, Kiszli Vanda azonban már Dél-Afrikában gyűjti a kilométereket és készül a nagy kihívásra, a Dusira.


 

Kiszli Vanda, az ASE 22 éves kajakosa a tavalyi, győri maratoni győzelmével már kétszeres U23-as világbajnokként utazott ki január 3-án Dél-Afrikába, ahol február 22-ig marad. A fő verseny a február 18-20. között zajló Dusi, 120 kilométer a Msunduzi folyón. Embert próbáló szakaszok, zúgók, sziklák és meredek hegyek, amelyek megmászása – kajakkal a kézben – több mint durva feladat. Az első nap 41 kilométer a penzum, ebből 33 km evezés, 8 km futás, a második nap 42 km (39 km evezés, 3 km futás), a harmadik nap 35 km (33,5 km evezés, 1,5 km futás). Szóval ez a táv, amire fel kell készülni.

„Napi 3-4 edzésünk van, reggel fél 4-4-kor kelünk, futással kezdjük a napot, általában 10 kilométerrel, sok hegy van itt, elég durva. Van, hogy csak 5 km-t futunk, viszont azt hajóval és szintén hegymenetek vannak. Utána 7-kor megyünk evezni, majd ha van kondi, akkor azt általában 11 körül kezdjük. Ebéd után egy kis pihi jön, és délután 5-kor evezéssel folytatjuk. Nagyon fárasztó, sokat alszok, de imádok itt lenni!”- ad rövid képet a mindennapokról Vanda, aki idén is a világbajnoki címe megvédésére készül.

Izgalmasan telnek a napok, az edzéseken kívül versenyek is vannak; Vanda már egy surfski verseny győztesének is mondhatja magát. Ám nem csak a munkáról szól minden, Meczker András tanítványa sok élményt szedett össze már az elmúlt 10 napban is.

„Van néha szabadidőnk is, múltkor elmentünk csúszdaparkba és szafarira. Az egész part végig gyönyörű.  Nagyon jó itt minden, nem gondoltam volna, hogy ilyen jól fogom magam érezni. Nagyon kedves mindenki, segítőkészek, mindenem megvan, ami csak kell. Arany élet, az edzések tetszenek, kicsit másabbak, mint otthon, de ezt gondoltam is.  Ja es múlt héten megtanultam szörfözni is.”

 

Tóth Márton


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%