Varsányi virtus

2019.04.26, 14:44 Kajak-kenu
A dunavarsányi edzőtáborban az ifi kenus válogatottat a kajakosok követik, ahol az ASE-t Spiesz Levente és a válogatott Vajda Bence képviseli.

Vajda Bence a tél nagy részét még Pakson töltötte, ám vízre már az MTK csapatával szállt, a portugáliai edzőtáborba is a korban hozzáillő kajakosokkal teli csapattal utazott és azóta is a csepeli Kis-Dunán készül az idényre, az iskolát is Budapesten végzi. Ezzel együtt ASE-s maradt, akárcsak Pupp Noémi vagy Kiszli Vanda, akik más-más csapatban keresik a győzelemhez vezető utat.

Dunavarsányba szűk egy hetet töltenek a fiúk, és időremenésekkel, felmérésekkel tarkított program várt rájuk.

„Túlvagyunk kettő időmérésen, ezekkel sajnos nem vagyok megelégedve, mert az első nap kisebb gyulladás lett a vállamban a 15 km-es mérés után, ez eléggé megnehezíti a dolgomat, de amit tudok azt beleadom az edzésekbe. Ezt leszámítva pár edzés is mutatja, hogy jó vagyok a többiekhez képest is.”- adott gyorsjelentést Bence.

A 2001-es születésű Spiesz Levente is csatlakozott a válogatotthoz, aki Pakson a kenusokkal trenírozik.

„Idén már csak én kezdtem el az alapozást a csapatban utolsóéves ifi kajakosként, ezért most ez a tábor kifejezetten ideális számomra. A korombeli válogatott emberekkel edzeni jó érzés és meg is van az eredménye. Eddig az edzések elég kemények voltak és hosszabbak a vártnál, de ez nem akadály számomra, jól mennek. Kicsit még gyorsulnom kell, de ezért vagyok itt. Remélem ez hozzájárul majd a későbbiekben a jó szerepléshez, bizakodva állok oda a rajthoz majd az első nagyobb versenyen pár hét múlva.”

Május 11-12-én találkozik először a teljes mezőny Szolnokon, a felnőtt és ifjúsági rangsorolón, majd két hét múlva, május 24-26-án már válogatóversenyen mérik össze az erejüket a Holt-Tiszán.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%