Újra vízen

2023.03.20, 14:39 Kajak-kenu
Február közepétől már itthon is vízre tették a hajót a felnőtt kajak-kenusok, ugyanis korán, május elején már csúcsformában kell versenyezniük a válogatón: kicsit délebbre biztosabb a jobb idő, így az ASE-sok is melegebb éghajlatot kerestek.

A női kajak 1000 egyes Európa-bajnoka, Pupp Noémi Dél-Afrikában tölti a márciust (április 2-án jönnek haza) Csipes Ferenc és Kiss István csapatában, ahol a kemény hétköznapok után hétvégén egy kis kirándulással töltődnek a kajakos hölgyek energiaraktárai.

Kiszli Vanda maratonista világbajnokunk kicsit közelebb, Horvátországban töltött el közel két hetet a Gannoruwa Levente vezette csapattal, március 20-a óta hazai vizeken, a csepeli Kis-Dunán folytatja a felkészülést az idei, hosszú távú kihívásokra.

U23-as világbajnok kajakosunk, Vajda Bence is maratoni távlatokban gondolkodik, már ami az edzőtáborozást illeti: a Matyus Zsolt edzette csapat az olimpiai második Varga Ádámmal a soraiban összesen 8 hetet tölt az andalúz fővárosban, Sevillában, ahonnan március utolsó hétvégéjén utaznak haza a fiúk. „Túlvagyunk az unalmas alapozó kezdeti edzéseken, van már bőven kilométerünk. Elkezdtük a gyorsabb, intenzívebb edzéseket, ami nekem kezdetben mindig nehezen indul, az eddigiek alapján jók a jelek, de van még bőven csiszolnivaló. Most már várom, hogy otthon készüljünk.”

Első kenusként Besenyei Ádám utazott melegvízre, a dunavarsányi Németh Szabolcs csapatához csatlakozott ideiglenesen a törökországi felkészülésre, ahol a harmadik, utolsó hetet kezdték meg. „ Az első napokban nem éreztem magam komfortosan, de ez szerencsére megváltozott és merem mondani, hogy most már 100%-osan tudok teljesíteni az edzéseken. Örülök, mert párosban is tudunk evezni és ezek az edzések mennek érzésre a legjobban. A szállás és a víz, ahol edzünk, tökéletes. Az időjárás néha tréfás, de többségében 21C°-ban evezünk.”

Legkésőbb, már közel 150 idén leevezett kilométerrel a zsákjukban két U23-as és egy ifi kenusunk, Hodován Dávid és Kollár Kristóf, valamint Juhász István utazott ki március 18-án két hétre Portugáliába Bedecs Ferenc irányításával, hogy a jól megszokott környezetben, csábító ingerek nélkül, csak a kenuzásra összpontosíhassanak!

Miközben március végével itthon már a legkisebbek is vízre szállnak!


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%