Új kezdet

2018.01.11, 14:56 Kajak-kenu
Egyik szemünk sír, a másik pedig mosolyog, ha visszanézünk az Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztályának 2017-ben történt eseményeire, versenyeire. Ismét születtek világszínvonalú sikerek, de veszteségek is értek bennünket. Nézzük, hogy is alakult a tavalyi esztendő!

2017 is az utánpótláskorú kajak-kenusoknak rendezett fizikai felmérővel indult, amelynek keretében közel 600 fiatal érkezett Paksra és szondázta a formáját. Itt látszott, hogy szép számban kihúztuk a vízreszállás nélküli hónapokat.

Válogatottjaink edzőtáborban kezdték az évet, Dél-Afrikában készült Kiszli Vanda, Pupp Noémi, Somorácz Tamás és Koleszár Zoltán is.

Boros Gergő nem utazott el a melegbe, Pakson kezdte meg a kilométerek gyűjtését, ám idén már nem nevezett versenyre. Az ASE Örökös Bajnoka befejezte pályafutását, a világ- és Európa-bajnok kajakos azonban nem távolodott el a víztől, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség régiós titkáraként segíti a környékbeli klubokat, valamint egyesületünk edzéseibe is besegít.

Somorácz Tamás sem tudott idén versenyezni, sérülés miatt volt kénytelen kihagyni az idényt 2016-os olimpikonunk. Októberre teljesen felépült és azóta keményen készül az idei idényre a győri csapattal.

Az ifi világbajnok Pupp Noéminek sem úgy alakult az év, ahogy eltervezte, év elején nem jöttek az eredmények, ráadásul az érettségi is bekavart. A nyári szezont kihagyta, válaszút elé érkezett és döntött: Csipes Ferenc csapatában, a Honvédnál folytatja a felkészülést, egyesülete az ASE marad.

Koleszár Zoltán részt vett az U23-as világbajnokságon kenu kettesben, ám a döntőbe ezúttal nem sikerült bekerülnie. A maratoni világbajnokságon keményet küzdve korosztályában az ötödik helyen végzett. Októbertől ő is a váltás mellett döntött, a dunavarsányi Merkapt-Mekler kenus csapatához csatlakozott, ott készül az idei remélt sikerekre, amelyeket továbbra is az ASE-nak fog szerezni.

Kiszli Vanda az év elején hullámvölgybe került, az országos bajnokságon tudása alatt teljesített, ám a maratoni Európa-bajnokságon elért 3. hely kihozta a gödörből: az őszi világbajnokságon párosban győzött, egyesben pedig másodikként zárt, ezzel kiérdemelte a 2017 legsikeresebb magyar női maratonista kajakosának járó trófeát. A téli edzéseket párostársával Budapesten kezdte meg.

2001-eseink ebben az esztendőben is szállították az eredményeket, a kajakos Vajda Bence és a kenusok, Hodován Dávid és a Dunaferr színeiben versenyző, ám az ASE-s csapat oszlopos tagja, Kollár Kristóf. A hazai sikereken túl nemzetközi vizeken is villogtak, a kenusok serdülőként az ifik maratoni Európa-bajnokságán álltak dobogóra (a második fokra), majd az Olimpiai Reménységek Versenyén nyertek kettő aranyat és három bronzot.

A kisebbek a diákolimpiákon és a helyi versenyeken mutatták meg magukat, és amint a decemberi díjátadón látszott, nem is eredménytelenül, összesen 19 paksi fiatal kapott kupát. Az út jó, ám arra kell törekedni, hogy az országos bajnokság után is hasonló elismeréseket zsebelhessünk be.

A sárkányhajósok is megfordultak nemzetközi vizeken, ám az ő soraikra ráfér a frissítés, nagyon várják az új tagok jelentkezését. Aki picit is vágyódik a Dunára, a zöldellő természetbe és egy olyan világba, amit csak a csónakház tud adni, ne habozzon!

A legnagyobb veszteség év elején ért minket: elhunyt Hajba Antal mesteredző, aki megteremtette szakosztályunk alapjait és népszerűvé tette sportágunkat a városban. A 79 éves Tonió hamvai valódi közegébe, a Dunába tértek vissza 2017 március elején.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%