Történelmi siker Pöstyénben

2014.09.17, 08:44 Kajak-kenu
Fantasztikusan szerepelt, 36 arany-, 24 ezüst- és 13 bronzérmet szerzett az utánpótlás kajak-kenu válogatott a pöstyéni Olimpiai Reménységek Versenyén, amelyen az ASE-s versenyzők négy első és egy második hellyel járultak hozzá ahhoz, hogy a magyar csapat toronymagasan nyerje meg a pontversenyt, az éremtáblázat élén zárjon és elhódítsa a legjobb nemzetnek járó különdíjat is.


Három paksi versenyző, a kajakos Pupp Noémi és Fritz Anett, valamint a kenus Koleszár Zoltán utazott ki a szlovákiai Pöstyénbe, hogy az esztendő utolsó nagy nemzetközi síkvízi versenyén vízre tegyék a hajójukat. Pupp Noémi mind 500, mind 1000 méteren egyesben elsőként haladt át a célvonalon, ráadásul az esztergomi Köles Fatimával, az újpesti Piller Szabinával és a Műegyetem színeiben induló Sólyom Dórával felálló négyesüknél sem akadt jobb ezen a hétvégén.

Koleszár Zoltán a kenu négyesek egy kilométeres távját tette meg a leggyorsabban Krasznai Péterrel (Graboplast Győr), Némedi Konráddal (Dunaferr) és Posztós Patrik Sándorral (Démász-Szeged) térdelve egy hajóban. Ugyanezen a távon a győri Németh Benedekkel negyedik helyen zárták a kenu kettesek küzdelmeit.

Fritz Anett is rendkívül szépen versenyzett, 1000 egyesben második lett, míg 500 méteren a szolnoki Gál Fruzsinával éppen lecsúszva a dobogóról a negyedik helyen végzett.

„Csodálatos eredményeket hozott ez a három nap – értékelte a fiatalok eredményeit Hüttner Csaba utánpótlás vezetőedző. - Huszonnyolc ország szerepelt Pöstyénben, részt vettek a versenyen az Egyesült Államokból, Ausztráliából, Kanadából és Ázsiából is, rendkívül erős volt a mezőny, voltak olyan számok, amelyekben négy előfutamot is rendeztek. Ehhez képest kajakosaink és kenusaink taroltak a versenyen, az újpesti Piller Szabina öt aranyérmet nyert, de ki kell emelni a négy győzelemmel záró kajakos Sólyom Dórát és a kenus Nagy Biankát, a triplázó kajakos Pupp Noémit, valamint a két-két első helyet gyűjtő Homonnai Lucát, Moldován Milánt, és a győriek fiatalját, Gamsjäger Maria Lisát is, aki amellett, hogy két egyéni aranyat nyert, ezüstérmes lett a két korosztállyal feljebb szereplő négyes tagjaként. Le a kalappal versenyzőink előtt, minden dicséretet megérdemelnek!”

Forrás: mkksz.hu

Tóth Márton

{gallery}2014_09_17_kk{/gallery}


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%