Tavaszi húzások

2019.04.18, 14:37 Kajak-kenu
Április közepén az ASE kajak-kenusai edzőtáborban gyűjtik a kilométereket és az élményeket. Válogatott kenusaink, Kollár Kristóf és Hodován Dávid Szolnokon, míg a többi sportolónk nagy része Fadd-Domboriban tölt egy kemény hetet.

Válogatott ifi kenusaink már februárban vízre szálltak, azóta közel 1000 kilométert tettek meg a vízen, kemény alapokkal érkeztek a szolnoki holtágra, ahol a válogatottal töltenek el egy hetet. Jut idő a regenerációra is, ráadásul egy dietetikus tanácsai is segíthetik a nagyobb energiaszint elérését. Jó állapotban vannak a fiúk, a 15 km-es időremenésen Kristóf lett az első, megelőzve Dávidot.

„Meglepően már az első pár kilométer után sikerült viszonylag visszaszoknom a hajóba. Bedivel kicsit újrabeszéltük a technikát és hogy mi mindenre kell odafigyelni, úgyhogy már az első alkalmaktól próbáltam eszerint kenuzni. Jó formában érzem magam és a héten, Szolnokon eddig elvégzett edzések is ezt mutatják.”- mesélte a 2001-es születésű Kollár Kristóf.

Hodován Dávid április elején töltötte be a 18. életévét, és a hivatalos felnőtté válás után is sikerült megtartani fiatalos lendületét.

„Keményen nyomjuk az edzéseket, közben csiszolunk a technikánkon is, minden apró mozzanat számít már. Most még főleg az alapozó munkát csináljuk, de lassan el fogjuk kezdeni a gyorsító edzéseket is. Szolnokon az evezés mellett sok futás, kondi és nyújtás van, és persze folyamatosan elemezzük a technikánkat is. Itt csak egyesezünk, egyébként a párost is gyakoroljuk Kristóffal, ami egyre jobban megy, mert a kompozíció most megváltozott, most én vagyok hátul. Komoly szándékaink vannak az idei évre!”

A 12-17 éves korosztály kajak-kenusainak java része Faddon edzőtáborozik, ahol délelőtt és délután is a vízen töltött időé a főszerep, ám délutánonként kiegészítővel hozzák közelebb az elalvást.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%