Tatai túra

2016.12.11, 07:42 Kajak-kenu
Kajak-kenusainknak javában folyik az alapozás, közülük hárman, a kajakos Vajda Bence, illetve a kenus Hodován Dávid és Kollár Kristóf Tatán, az olimpiai központban töltötték az elmúlt hetet. A serdülő kenus válogatottak edzéseit Bedecs Ferenc, az ASE kajak-kenu szakosztályának vezetője irányította.

 

Remek helyszín a tatai edzőtábor a futás, úszás, erősítés triumvirátusának, illetve a gondtalan felkészülésnek, hiszen itt minden megvan egy helyen: 400 méteres futópálya és a legendás tókör (7 km), 25 méteres úszómedence szaunával, pezsgőfürdővel, profi konditerem és ezek mellé még egy nagyon ügyes séf is, aki finomabbnál finomabb falatokat készít az ott edzőtáborozó sportolóknak.

Válogatott serdülőkorú, 2001-es születésű kajak-kenusaink komolyan beleálltak a munkába a tatai héten, az ország minden részéről ideérkező ellenfelek jelenléte még keményebb munkára ösztönözte a fiatalokat.

„Napi három kemény edzés volt: reggel egy úszás, ebéd előtt egy kondi és délután egy futás, szabadidőben pedig pihentünk, szaunáztunk, filmeket néztünk. Sajnos az utolsó két edzést ki kellett hagynom betegség miatt.” – mondta Vajda Bence, aki az idén szeptemberi, szegedi Olimpiai Reménységek Versenyén (ORV) egyesben és négyesben mutatkozott be a nemzetközi mezőnyben.

A válogatott kenusok edzéseit, akárcsak Pakson, Bedecs Ferenc irányította.

„Nagyon jó volt a tábor, szerintem Magyarországon Tata a legjobb hely, mint olimpiai központ. A kaja a legjobb, a társaság is szuper, ráadásul lehet szerezni új ismertségeket is. Az utolsó napokra már elfáradtam, de ez természetes, főleg, hogy napi hármakat edzettünk. Nagyon örülök, hogy Bedi edzett minket, így sokkal jobb volt az edzések hangulata és edzéstéren is nagyon motiváló volt. Cooperen 3380 métert futottam, de többre vagyok képes, most ez volt a maximum, így negyedik lettem az ifikkel összetettben.” –mesélte Hodován Dávid, akinek az 1200 méteres futások (4:00; 4:05; 4:07; 4:15; 4:15) és a két tókör (60:00:52) is jól sikerült.

„Tatára szeretek a legjobban edzőtáborozni járni, mivel ide sok másik sportágból is jönnek válogatottak és lehet velük ismerkedni. Nagyon jó edzéseken vagyunk túl, de sajnos a tábor legvégére belázasodtam, így az utolsó edzéseket ki kellett hagynom. Hétfőn tókört futottunk, ahol megfájdult a térdem, emiatt a Cooper sem sikerült túl jól, 3100 métert futottam.”- mesélte a dunaújvárosi Kollár Kristóf, aki ősztől az ESZI tanulójaként az ASE-sokkal készül, és minden tekintetben beilleszkedett a paksi fiatalok közé.

 

Tóth Márton


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%