Tábori kalandok

2017.04.07, 13:06 Kajak-kenu
Az első kilométerek megszerzése után hazai edzőtáborok vártak az ASE utánpótlás válogatott kajak-kenusaira. Vajda Bence a kajakosokkal Dunavarsányban, míg a kenus Hodován Dávid és Kollár Kristóf Szolnokon töltötte a hetet.

 

Felnőtt és U23-as válogatottjaink, Pupp Noémi, Kiszli Vanda, Somorácz Tamás és Koleszár Zoltán külföldön, melegvízi edzőtáborban töltötte március utolsó heteit, már ők is visszaérkeztek és hazai vizeken készülnek az idei válogatókra, világversenyekre.

2001-es születésű válogatottjaink, akik tavaly ősszel, Szegeden szerepeltek először nemzetközi versenyen, egy hetet töltöttek a válogatott táboraiban. A kenusok központi felkészülése Bedecs Ferenc irányításával a szolnoki pályán zajlott, míg a kajakosok Dunavarsányban gyűltek össze.

Vajda Bence az előző heti betegségéből tért vissza, ezért különösen küzdelmes napok vannak mögötte. „Napi két edzés van, ezeken általában hosszabb résztávos evezéseket csinálunk. Hosszúak, kemények az edzések, minden nap van egy kiegészítő is, futás és kondi váltakozva. Volt kettő időre menés is, 3x2000m és 10km, de magamhoz képest nem mentek túl jól, még nem vagyok 100 százalékos.”

A kenusaink egész télen húzták egymást előre, hiszen szeptembertől az ESZI diákjaként az ASE-sokkal készül a Dunaferr SE színeiben versenyző Kollár Kristóf is. Jót tett nekik ez a motiváció, hiszen a vízre is átmentették a téli formát.

„Nagyon jó, hogy Bedivel vagyunk itt, ez külön motivál. A hajó elég jól csúszik, általában a Kristóffal vagyunk elől, de a rácalmási Horváth Benedek is jól megy, a többiekhez képest szerintem így hárman állunk a legjobban, de mindenki keményen nyomja. Nagyon jól érzem magam, itt mindig klassz a társaság és a kaja is. Van rivalizálás, főleg a Kristóffal, de ezzel együtt nagyon nagy a csapatmunka és az összetartás az egész csapaton belül. Már nagyon fáradt vagyok, jönnek a bajok, mint a térdfájás és a kezeken vérhólyag, de ez ilyenkor természetes.”- adott rövid bepillantást az elmúlt hétbe Hodó.

„Az edzések nagyon jók, bár elég fáradt vagyok már így a hét vége felé. A hét elején kicsit keménynek éreztem a vizet, de aztán hozzászoktam. Nagyon jól mentek a résztávok és az időre menések is, nagyrészt elől voltam. Tegnapra az idő elromlott, délelőtt 7x6 perc volt nagyon nagy szélben, de próbáltam így is kicsit mindig a többiek elé kerülni. Szeretném tartani a formám és még gyorsulni, keményen készülök a szezonra.”- mesélte Kristóf.

Tóth Márton


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%