Szögedi csillogó

2018.05.23, 10:29 Kajak-kenu
Ismét Szeged, ezúttal Világkupa. Na de nem csak olyan tessék-lássék Világkupa, több mint 60 ország versenyzői tették vízre kajak-kenuikat a Maty-éren, köztük az ASE-s Kiszli Vanda és Somorácz Tamás is, akik nem tértek haza üres kézzel.

A férfi kajakosok olimpiai távjai átalakultak, Tokióban az 1000 négyes helyett 500 méter lesz a programban, így a szövetségi kapitány a maximális kvóta megszerzése miatt ennek a csapathajónak az összetételét próbálgatja. Somorácz Tamás Mozgi Milánnal a múlt heti, rangsorolón aratott párosgyőzelmei után Molnár Péterrel és Tótka Sándorral vágott neki a hétvégének. Az előfutam első helye ért közvetlenül döntőt, amit a mieink előtt a világbajnoki címvédő spanyol csapat szerzett meg. Nem is volt ezzel gond, hiszen így legalább még volt idő az összecsiszolódásra, amit a középfutamban mutatott evezés is alátámasztott.

A döntőben erős hátszél volt, a jobb szélső pályák gyorsabbak voltak, ennek ellenére Somiék harmadikként tudták le a fél kilométert a spanyolok és a másik magyar négyes mögött.

„Sikeres hétvégét zártunk a fiúkkal, jól ment a négyes, jó érzés volt a kajakozás, kihoztuk magunkból a maximumot. Fantasztikus érzés volt a magyar közönség előtt versenyezni. Szegeden folytatjuk a felkészülést, csütörtökön utazunk Duisburgba, ott egy más összeállításban szállunk harcba. Kíváncsian várom, hogy a kapitány végül hogy fog dönteni a négyessel kapcsolatban.”- ecsetelte Somi a programját.

Kiszli Vanda múlt héten a Maty-éren még 26 kilométeren versenyzett, az országos bajnokságon párosban első, egyesben harmadik lett. A világkupa-indulásra nem számított, viszont az 5 kilométeren bevezetett futószakasz kedvezett neki, egészen az első helyig repítette.

„Életem első felnőtt 5000 méteres nemzetközi versenyén nyerni tudtam: egyszerre vagyok meglepett és boldog, hogy így alakult ez a hétvége. Váratlanul ért, hogy én indulhattam, nem számítottam rá, hétfőn szóltak, hogy vasárnap verseny, szóval sok időm nem volt készülni, izgulni. Kemény verseny volt, de a maratonról hozott rutinom segített és előre repített egészen az első helyig. Hatalmas élmény volt ismét hazai pályán, hazai közönség előtt versenyezni! Köszönöm mindenkinek a biztatást!”- mesélte Vanda a mini-maraton után.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%