Szegedi hajszálak

2017.06.11, 18:18 Kajak-kenu
Dübörög a kajak-kenus szezon, a hétvégét Szegeden, az első ifjúsági és U21-es, illetve az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) válogatóján töltötték az ASE legjobbjai, akik két ezüstöt és három bronzot lapátoltak össze.

Csütörtökön kenusaink kezdtek, Hodován Dávid és a dunaferres, ám Pakson készülő Kollár Kristóf jutott tovább futamgyőztesként 500 egyesben a 15-16 évesek EYOF-válogatóján. Ekkor már lehetett látni, hogy háromesélyes a döntő, hiszen a rácalmási Horváth Benedek is jó formában érkezett a versenyre. A finálé tényleg nagy csatát hozott, amelyből a rácalmási fiú került ki győztesen, Hodó második, Kristóf harmadik helyen finiselt, így a mieink lecsúsztak az idén Győrben sorra kerülő regattáról, ám bánkódni nincs okuk, hiszen már korábban kivívták a portugál maraton Európa-bajnokságra a részvételt, így ők ott fognak június végén kenuba térdelni.

U21-es kenusunk, Koleszár Zoltán 1000 egyesben repesztett egy 3 perc 56 másodperces időt, amivel a dobogó harmadik fokára állhatott. Pupp Noémi is bemutatkozott az ifi utáni mezőnyben, egy kilométeren a 3:58-as idő az ötödik helyet érte.

Vajda Bencének másnap jött el a lehetőség az EYOF-ra való kijutáshoz, hiszen a 15-16 éves kajakos fiúk 200 egyesének elő és középfutamát is győzelemmel abszolválta, és a döntő is izgalmasan alakult, ám a Fradi kajakosa, egy hajszállal, pontosabban két tizeddel gyorsabb volt Bencénél, akinek az ezüst jutott.

Koleszár Zoltán 1000 párosban a szegedi Posztós Patrikkal versenyzett, ám ez a futam nem sikerült olyan jól, mint az egyes, hatodik helyen zártak. Hodó és Kristóf az ifik között lett hetedik, még lehetett érezni az előző nap csalódottságát a srácokban. Pupp Noémi 500 egyesben ért el ugyanezen a délutánon egy hatodik helyezést.

A szombati zárónap is sok izgalmat tartogatott, hiszen Vajda Bence 500 egyesben is megkísérelte kivívni az EYOF-on való indulás jogát, a több mint 60 kajakosból álló mezőnyben az elő- és középfutamok után végül a döntőben ötödik lett, így nem lehet ott Győrben, ám a versenyzése és a hozzáállása előremutató és sok reménnyel kecsegtet.

Hodó és Kristóf sem unatkozott, hiszen az ifik között egyesben és párosban is megkísérelték minél gyorsabban abszolválni az 500 métert. Egyesben Dávid hatodik lett, Kristóf, akárcsak csütörtökön, most is egy helyezéssel zárt mögötte, míg párosuk ötödikként érte el a célvonalat.

Pupp Noéminek a zárónap hozta meg az U21-es korosztályban első érmét, hiszen a 200 egyes után őt is szólították a dobogó mögé, amelynek az alsó fokára állhatott fel.

A szezon dübörög, hétvégén felnőtt válogató, majd a fiatalabbak is megmérkőznek még egymással a nemzetközi szereplésért, és a legkisebbek is többször vízre teszik még hajójukat ebben az esztendőben.

Tóth Márton


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%