Riói ráadás

2016.07.15, 06:43 Kajak-kenu
Újabb kvóta került Paksra! A három ASE-s judós mellett Somorácz Tamás kajakos az utolsó pillanatban harcolta ki a részvételt az olimpiára, így négy sportoló utazhat Paksról az augusztusi Ötkarikás Játékokra.

 

Az 1000 méteren induló férfi kajakosoknál a szolnoki országos bajnokság első napjáig még nyitott volt, hogy ki képviselheti hazánkat Rio de Janeiroban. Az első válogatót nyerő egység az Európa-bajnokság, ahol Somorácz Tamás az 500 négyes tagjaként kontinensbajnok lett, hetedik helye után újabb viadalra készülhetett. A hetedik helyre a szövetségi kapitány nem adta oda az olimpiai indulást, ráadásul Dombvári Bence eltiltása is felkavarta a rendszert.

Az ASE 24 éves kajakosa, Somorácz Tamás Hufnágel Tiborral, Ceiner Benjáminnal és Kugler Attilával egy hajóban evezve, magabiztosan verte a második helyezett, Kammerer Zoltán vezette egységet. Az utolsó 200 méteren már egyértelművé vált Somoráczék előnye, akik végül több mint fél hajóval nyerték meg az 1000 méteres futamot. Boros Gergely a negyedik helyen befutó hajóban lapátolt.

„Nagyon örülök ennek a győzelemnek, még fel sem fogtam, hogy utazhatok az olimpiára. Az Európa-bajnokságon nagyon jól ment a hajó, itt is ezt éreztem, egységet alkotunk a srácokkal. Kemény munka áll mögöttem, szeretném megköszönni a sok támogatást a családomnak, a barátaimnak, a csapatomnak, az egyesületemnek és természetesen az edzőmnek! Egy álom vált valóra ezzel a győzelemmel!”- mondta Somi a beérkezést követően.

Irány Rió!

Tóth Márton


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%