Poznani érmek

2018.09.18, 14:54 Kajak-kenu
Poznan nem kevésszer kerül elő kajak-kenus relációban, a lengyelországi kajak-kenus pálya évente legalább egyszer helyet ad valamilyen nemzetközi versenynek. Szeptember közepén a 15-17 évesek egyik legrangosabb viadalának, az Olimpiai Reménységek Versenyének csatározásait is ezen a kissé szeles pályán tartották, ahonnan érmekkel gazdagon tértek haza fiataljaink.

Ennek a rendkívül sűrű 2018-as idénynek a végére értek 2001-es válogatottjaink, az egész éves munka után most jöhet pár hét pihenés, már ami a sportolást illeti, ugyanis az iskolát nem a sportversenyekhez igazítják. Az Olimpiai Reménységek Versenye a vb és Eb után a legfontosabb találkozó, rendkívül széles mezőnyökkel, hiszen országonként két egységnek is lehetőséget biztosít az indulásra.

Kenusainknak, Hodován Dávidnak és Kollár Kristófnak igencsak bejött ez a hétvége, 200 párosban és 500 négyesben (Besenyei Ádámmal, Horváth Benedekkel) nagyon magabiztosan nyertek, 1000 párosban másodikként végeztek, valamint mindketten elvállaltak egy-egy indulást szólóban is. Kristóf 1000 méteren lett negyedik, Dávidnak a múlt héten megnyert világbajnoki távjának 95-ötödrészén, 200 méteren kellett villantania, ami a hetedik helyre volt elég.

„Csütörtökön elég későn értünk oda, sajnos nem volt túl sok időm pihenni a másnap reggel 9 órás futamomra. Az 1000 egyes döntőt egy kicsit elrontottam, mert nem érzékeltem az ukránt a végén és így berakta elém a kenuját. 1000 párosban nagyon könnyed előfutamunk volt, éreztem, hogy jó lehet a döntő is. Nagyjából erre a helyre vártam magunkat, van még rajta mit csiszolni, de elégedett vagyok ezzel a helyezéssel, noha a későbbiekben egyértelműen a győzelem a cél. Az 500 négyest már az előfutamok után éreztem, hogyha nagyon el nem rontunk valamit, akkor meg tudjuk nyerni, ez szerencsére így is lett. A 200 páros előfutamban nagyon rossz rajttal is majdnem a miénk lett a legjobb idő, úgyhogy reménykedtem az első helyben. Sikerült nagyon jól felspannolnom magam rá. Összességében elégedett vagyok a teljesítményemmel, az egyesből sokat tanultam.”- mesélte Kristóf, a páros kormányosa.

„Nagyon jó zárása volt ez a verseny az idei évnek. Az 1000 párosunkat erre a helyre saccoltam, bár bíztam a jobb eredményben, mert többre vagyunk képesek, de úgy érzem közeledünk a másik magyar egységhez. A négyest már a táborban éreztem, hogy nagyon jól csúszik, ami a futamokon és a döntőn meg is látszott, egy hajó előnnyel nyerni tudtunk Besenyei Ádámmal és Horváth Benedekkel. Ha ezzel a négyessel esetleg kimennénk a jövő évi világbajnokságra, akkor szerintem jó esélyeink lennének ott is. A 200 egyesemmel nem vagyok annyira elégedett, mert nem éreztem annyira ezt a pályámat, de az erős mezőny ellenére ez sem rossz eredmény. 200 párosban Kristóffal mindent beleadtunk és sikerült címet védenünk: az utolsó ORV-met boldogan zártam.”- tekintett a jövőbe Dávid, aki, akárcsak a többiek, jövőre kezdi utolsó szezonját az ifjúságiak között.

Vajda Bence az 500 méteres kajak négyes tagjaként (Őry Zsomborral, Redl Andrással, Erdélyi Tamással) nagyot versenyezve másodikként ért célba, párosban Keresztes Kristóffal 200 méteren 0,717 mp-cel az elsőtől elmaradva lettek hatodikak.

„Nehezen indult a hétvége, beteg lettem a verseny előtt, így még az is kétségessé vált, hogy tudok-e indulni. Végül egy nappal a többiek után utaztam ki Poznanba, de már egészségesen. A négyessel kezdtünk, ahol nagyon felspannoltuk egymást. Már az előfutamban kiugrottunk a mezőnyből, így magabiztosabban tudtunk a középfutamhoz és döntőhöz állni, ahol végül másodikak lettünk. Vasárnap 200 méter párosban három egyre javuló pályát tudtunk menni és kihoztuk magunkból a maximumot. Nagyon szoros verseny volt, de elégedettek vagyunk a teljesítményünkkel.”- mondta tömören Bence.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%