Paksi próba

2016.02.15, 11:02 Kajak-kenu
Paks második alkalommal adott otthont a fiatal kajak-kenusok Héraklész fizikai felmérő bajnokságának. Február 13-án a 9 évesektől a 18 évesekig közel 600 kajak-kenus vetélkedett egymással a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában és az ASE pályán.

 

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) a tavalyi tapasztalatok alapján Győr és Tiszaújváros mellett ismét Paks mellett döntött, így az Atomerőmű SE Kajak-Kenu Szakosztályával közös szervezésben 21 egyesület 574 sportolóját mozgatta meg. A régiós verseny az eső ellenére csúszás nélkül lezajlott, noha volt olyan korosztály, ahol 60 fiatal állt rajthoz.

A rendezvényen, amely a sportolók téli munkájáról ad képet, a legfiatalabb, 0. korcsoportos gyerekektől az ifjúsági, 8. korcsoportos fiatal versenyzőkig a kajakosok és a kenusok is megmérették magukat. A nagyobbaknak négy versenyszámban, a fekvenyomás, húzódzkodás és lábemelés mellett futásban kellett bizonyítaniuk, a Cooper-teszten nem volt ritka a 3300 méter feletti eredmény sem, ám egy 16 éves kenus 3518 méterét senki nem tudta ezen a napon túlszárnyalni. A fiatalabbaknak két iskolakört kellett teljesíteniük a húzódzkodás és a lábemelés mellett. Minden versenyszámban pontokat lehetett szerezni, így a végéig nyílt maradt a küzdelem, egy-egy kiugró eredmény után sem lehetett benne lenni a tutiban. Az utolsó versenyszám után mindenki izgatottan várta a végeredményt, és azt, hogy vajon őt is szólítják-e a dobogó mögé.

„Az eső ellenére, ami itt Pakson nem is volt olyan vészes, jól sikerült a program. A legkisebb indulók megkapták a Misu és a piros kenu könyvet, a gyerekeknél az első hat, az ifiknél az első három helyezett versenyzőket díjaztuk. Paks jó választásnak bizonyult, hiszen gördülékenyen, jó körülmények között, egy helyszínen zajlottak a versenyszámok, ráadásul a város jól megközelíthető központi elhelyezkedése miatt.” – adott gyors helyzetjelentést Kovács Tamás, az MKKSZ szakmai koordinátor.

Az Atomerőmű SE Kajak-Kenu Szakosztálya a részt vevő egyesületek közül a 5. helyen végzett és három sportoló, az ifjúsági Európa-bajnok kajakos Pupp Noémi és a kenus fiatalok, a 2005-ös születésű Juhász István és a 2007-es János Attila nyakába végül aranyérem került.

„Egész télen erre a versenyre készültem –mesélte Juhász István, aki tavaly is a legjobbnak bizonyult a Héraklész viadalon. – Sokat készültünk erre a versenyre, heti négy edzésünk van, és nagyon szeretem ezt a sportágat, mert jó élményeket ad. Most a lábemelésben és a húzódzkodásban voltam kiemelkedő.”

Tóth Márton


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%