Olvadó jég

2016.02.15, 10:55 Kajak-kenu
A téli hideg hónapokban a hazai vizeken kevés kajak-kenussal találkozni, a szárazföldi alapozás után ezekben a hetekben utaznak melegebb égövre, hogy ott tegyék vízre a hajókat. Három ASE-s sportoló is repülőre szállt.

 

Boros Gergely világbajnok kajakos a jól bejáratott dél-afrikai melegben kezdte meg az evezést február 12-én, ahol az egyesben megszerzett sok száz kilométer után akár még a csapathajós edzésekbe is belekóstolhatnak a hazatérés előtt. „Ha úgy folytatódik a vízi munka is, mint a téli alapozás, akkor nem fogok panaszkodni. A cél Rio, ahhoz azonban még nagyon sokat kell dolgozni.”

A tavalyi világbajnokságról bronzéremmel hazatérő Somorácz Tamás február 15-től egy hónapig az andalúz ékszerdobozban, Sevillában gyűjti a kilométereket, majd egy kis hazai pihenő után újabb három hét edzőtábor jön;  a Rómától 80 kilométerre délre fekvő tengerparti Sabaudiában folytatja a felkészülést új párjával. „Pont jó ritmusban utazunk ki, mert már nagyon várom a kajakozást. Bizakodó vagyok, jó erőben érzem magam és mindent megteszek, hogy jól csússzon a hajó az olimpia évében.”

A 2015-ös maratoni világbajnok Kiszli Vanda szintén Dél-Afrikában edz, ő január 3-tól a február 18-20. között zajló Dusira készül. A verseny távja 120 kilométer a Msunduzi folyón. Embert próbáló szakaszok, zúgók, sziklák és meredek hegyek, amelyek megmászása – kajakkal a kézben – nem egyszerű feladat. „Nagyon jó itt minden, nem gondoltam volna, hogy ilyen jól fogom magam érezni, mindenki kedves és segítőkész. Arany élet, az edzések tetszenek, kicsit másabbak, mint otthon, de erre számítottam is.  Ja, és megtanultam szörfözni is!”

Tóth Márton


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%