Olimpiai remények

2020.09.21, 21:25 Kajak-kenu
Az idei évben az első nemzetközi kajak-kenu versenyre Szegeden került sor, a legjobb U15-U18-asok Olimpiai Reménységek Versenyére 22 ország több mint 400 versenyzője kvalifikálta magát: köztük két ASE-s fiatal, Kertész Gréta és Juhász István is éremmel, érmekkel zárta a viadalt.

A szegedi Maty-ér a világ egyik legjobb pályája, ám ezúttal a nézők ezt nem tapasztalhatták a saját bőrükön: a korlátozó intézkedések miatt zárt kapus „meccsek” folytak négy napon keresztül, 129 futamon át a versenypályán.

A 15 éves Juhász István két számban, 1000 és 500 méter kenu egyesben is magabiztosan versenyzett, és nemzetközi bemutatkozása két ezüstéremben csúcsosodott ki!

„Az ezer előfutam csütörtökön volt, másodikként sikerült bejutni a döntőbe, amire másnap került sor. Nagyon nagy hátszél volt, durva tarajos hullámokkal kellett megbirkóznunk. Rajtam kívül még egy magyar indult, a győri Pálla Bálint. Legjobban tőle, és előfutamban az előttem célba érő moldáv sráctól féltem. Az edzőm végig kiabált a partról, végül másodikként sikerült befutnom, ismét a moldáv mögött. Délután még egy 500 előfutam volt, ott is második helyen jutottam döntőbe. A másnapi döntőben, a végén nagy hajrával ezüstös helyen futott be a hajóm, az eredmény ugyanaz, moldáv fiú,én, csak most a 3.hely változott, Lugosi Gergő követett minket. Összességében nagyon tetszett a verseny, jó volt végre magyar színekben, nemzetközi regattán is kenuzni.”- mesélte a fiatal kenus.

A 2004-es születésű Kertész Gréta már tavaly bemutatkozott nemzetközi színtéren egyes hajóban, szintén az ORV-n, ám most csapatban kellett bizonyítania: egy nagyon szoros páros harmadik hellyel és egy négyes ötödikkel jelezte, hogy komoly tényezőnek készül a kajak-kenu színpadán.

„Idén nem egyedül versenyeztem, nem csak magamért mentem, hanem a társamért is, kettőnk győzelme volt! Jenei Pannával igazi kis csapattá kovácsolódtunk a nemzetközi versenyre. A közös edzések és a kemény munka meghozta a gyümölcsét, hiszen nagyon jó pályát mentünk, amivel 100%-osan elégedett vagyok. Leírhatatlan élmény volt az országot képviselve a dobogón állni... Négyesben is rajthoz álltunk, ott nem voltunk benne az első háromban, de egyáltalán nem vagyok elkeseredve, hiszen hozzá kell tenni, hogy fiatalabbak voltunk a másik magyar hajó versenyzőinél. Tapasztalatnak jó volt, versenyeztünk egy jót! Ezúton szeretném megköszönni a türelmet es a támogatást edzőmnek, Meczker Andrásnak, aki felkészített.”

És hogy ne maradjunk kajak-kenu nélkül, hétvégén- szigorú szabályokkal, de nézők előtt- Világkupát rendez Szeged, ahol 19 éves kajakosunk, Vajda Bence is rajthoz áll:

„Szombaton K-4 500 méteren lesz előfutamunk, ha minden jól sikerül, akkor vasárnap lesz középfutamunk és döntőnk. Ez lesz az első nemzetközi felnőtt versenyem. Az erőviszonyokat tekintve még nem tudom pontosan, mire számíthatok, de az a célom, hogy kihozzuk az egységünkből a maximumot.”

 

Olimpiai Reménységek Versenye

Szeged, 2020. szeptember 17-20.

KAJAK-KENU JEGYZŐKÖNYV

C-1 férfi U15 1000 m A döntő

2. Juhász István 

C-1 fér fi U15 500 m A döntő

2. Juhász István 

K-2 női U15-U16 500 m A döntő

3. Kertész Gréta (ASE), Jenei Panna (VVSI-Pro Rekreation)

K-4 női U15-U17 500 m A döntő

5. Fodor Napsugár (KSI SE), Szerafin Zsófia (Kaposvári Vízügy) SC, Jenei Panna (VVSI-Pro Rekreation), Kertész Gréta (ASE)

 

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%