Négyesben is aranyos

2016.08.01, 08:03 Kajak-kenu
Pupp Noémi csapathajóban is letette névjegyét: a korábbi évek egyes sikerei után július utolsó szombatján az ifjúsági lányok kajak négyeseinek döntőjében a paksi lánnyal felálló magyar hajó világbajnokságot érő győzelmet aratott Minszkben.


 

Már az előfutamok során érezni lehetett, hogy a végelszámolásnál komolyan számolni kell a Pupp Noémi, Homonnai Luca (Győr), Racskó Fruzsina (KSI), Gazsó Dorka (KSI) összeállítású 500 méteres kvartettel, ugyanis a legjobb idővel kvalifikálták magukat a fináléba. Itt sem hibáztak, magabiztosan, több mint 1 másodperccel verték a második helyezett német hajót.

„Már az előfutamok alapján látni lehetett, hogy lányaink kiemelkednek a mezőnyből. A döntőben is nagyon egyben voltak, nem hibáztak, szép győzelmet arattak” – mondta a futam után Hüttner Csaba, az utánpótlás korosztály vezetőedzője.

Az egész magyar utánpótlás-csapatnak nagyon jól sikerült a hétvége, minden idők legjobb teljesítményét produkálta Minszkben, az ifjúsági és U23-as gyorsasági kajak-kenu világbajnokságon. Magyarország összesen 10 világbajnoki aranyérmet és 25 dobogós helyezést gyűjtött, ennyit még egyetlen ország sem szerzett egy világverseny alatt kajak-kenuban.

Pupp Noémi tavaly egyesben 500 és 1000 méteren is Európa legjobbja lett, idén pedig ezzel a világbajnoki aranyéremmel tette fel ifi pályafutására a koronát: jövőre már az U23-as, illetve a felnőtt mezőnyben kell bizonyítania a 18 éves sportolónak.

Egy arany már van négyesben, augusztusban szurkolhatunk a következőért, ugyanis Somorácz Tamás Hufnágel Tiborral, Ceiner Benjáminnal és Kugler Attilával Rio de Janeiróban, az olimpián teszi vízre a hajóját!

 

Tóth Márton


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%