Napsütötte vízreszállás

2019.03.22, 12:17 Kajak-kenu
Válogatott kajak-kenusaink egy része külföldön, melegebb klímájú országban kezdte meg a vízi felkészülést, a szárazföldi alapozás utáni sportág specifikus alapozást. A Dél-Afrikai Köztársaság és Portugália szerepelt az úti célok között ez év tavaszán.

Pupp Noémi és Koleszár Zoltán Afrika déli csücskén tette vízre a hajót, amely helyszín bejáratottnak nevezhető a magyar kajak-kenusoknak, hosszú évek óta töltenek itt hazánk lányai-fiai heteket-hónapokat az év ezen időszakában. A vendéglátókon is érződik a rutin, hiszen a környezet és az időjárás mellett ma már a parton is minden igényt kielégítő körülmények várják a sportolókat.

„Három hetet vagyunk Dél-Afrikában, ahol több mint 30 fok van. Két éve voltam itt először, ahhoz képest javult a szállás és az ételek minősége is jó. Erős a csapat és a jó körülmények között minőségi munkát tudunk végezni, amit ilyenkor otthon még nem lehetne. A sok edzés mellet azért jut egy kis idő kikapcsolódni is, voltunk fapiacon, szafarizni és plázában is.”- mesélte Pupp Noémi, aki Csipes Ferenc irányításával, a Honvédos csapattal készül a szezonra.

Koleszár Zoltánnak sincs oka panaszra, a kenuja sebessége is alakul:

„A körülmények szinte tökéletesek, a szállás és az étkeztetés is rendben van. Az eddigi alapozó edzések jól sikerültek, jó állapotban várom a rövidebb, gyorsító résztávokat. Hétvégén mindig jut idő a kikapcsolódásra, múlt héten Sun City-ben voltunk , de egy szafari túra is belefért a pihenőidőbe.”

Az ifjúsági Vajda Bence ma érkezik haza Portugáliából, ahol az MTK-sokkal kezdte meg a vízi edzéseket, és a szezonban is velük, Budapesten fog készülni.

Kiszli Vanda a Nelo hajógyártó központjába, a portugál Montebeloba utazott ki, hajókat itt kaptak, ugyanolyanokat, amilyenekben itthon eveznek. Az idő tavasziasabb a dél-afrikainál, ideális az első kilométerek begyűjtésére.

„Nagy megkönnyebbülés, hogy végre nem beöltözve, 6 réteg ruhában kell eveznem, hanem sokszor elég egy vékonyabb hosszú ujjas is. Sokkal jobban érzem a mozgást így. Abból a szempontból könnyebb egy edzőtáborban, hogy itt nem kell edzésre utazgatnom, ami otthon például napi 2 órát vesz igénybe alsóhangon, nem kell azzal foglalkoznom, hogy mit fogok enni, főzni kell-e, itt maximálisan az edzésekre illetve a regenerálódásra tudok koncentrálni. . Sokkal többet nyújtok, sokszor kézbe veszem a hengert edzés után és kényelmesen “végiggörgetem” magam rajta, ezek otthon sajnos valahogy mindig elmaradnak. Kemény csapatba kerültem, három rövid távos lánnyal edzek, de ilyenkor tavasszal egész hasonló mindenkinek a felkészülése, hiszen nagyjából még mindenki az alapozó munkát végzi. Kicsit kizökkenek az otthoni edzésekből, új impulzusokat kapok, új motivációkat a lányoktól. Úgy érzem hasznos lesz az itt eltöltött idő.”

Az itthon maradottak sem tétlenkednek, a 12 évesek és idősebbek már vízen vannak, a kisebbek áprilisban teszik Dunára hajóikat.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%