Menni portugál...

2018.07.16, 07:17 Kajak-kenu
Szolnok látta vendégül a II. kajak-kenu válogató résztvevőit, akiknek a tét a világbajnoki indulás volt. A háromnapos verseny után kijelenthetjük, hogy az idei világbajnokságon is szurkolhatunk ASE-s versenyzőnek!

Rohan a szezon, eljött a második felnőtt világbajnoki válogató ideje is, ami egyes számokban már kijelölte az augusztus végén a portugál Montemor-o-Velhoba utazók névsorát. Azért csak egyes számokban, mert ahol az első és a második válogató győztese nem ugyanaz, ott nagy eséllyel szétlövés fog dönteni az induló egységről. Ekkor egy az egy elleni, ki-ki küzdelmet láthat a nagyérdemű, aminek a végén a győztes visz mindent.

Somorácz Tamás és a győri színekben versenyző Mozgi Milán friss 500 méteres Európa-bajnokként álltak oda az 1000 páros öthajós fináléjának a rajtjához, és rendkívül szoros befutó után ők ünnepelhették a győzelmet. Mivel az első válogatón más lett az első, így a szövetségi kapitány döntésén múlik, hogy ki lesz a vb-induló. Másnap az 1000-hez képest simán megnyerté a fél kilométert, így ebben a számban biztosan rajthoz állhatnak hat hét múlva.

„Nagyon jó hétvégét zártunk, rengeteg munkát tettünk bele és most úgy néz ki, hogy beérni látszik a gyümölcse. Örülünk, de tudjuk, hogy óriási feladat áll még előttünk és szeretnénk bizonyítani. Még 6 hét van a világbajnokságig és a maximumot szeretnénk kihozni magunkból.” - mondta Somorácz Tamás.

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült a duplázás, de a játék most kezdődik igazán. Szeretnénk bizonyítani a világbajnokságon, hogy nem hiába nyertünk két számban.” –összegzett Mozgi Milán tömören.

Pupp Noémi ugyan az első válogatón párosban is rajthoz állt, most csak az egyesre koncentrált és verekedte be magát a világbajnoki szintű 500 egyes döntőjébe, ahol végül nyolcadikként finiselt. Következő nap egy kilométeren is rajthoz állt, ahol felért a dobogóra, harmadik lett.

„Nem igazán éreztem a versenyhangulatot pár nappal a futamok előtt, ennek ellenére sikerült felpörgetnem magam. Az 500 döntő nem volt az év legjobb pályája, mégis úgy érzem sikerült kihoznom magamból a maximumot. Az 1000-es 3. helynek pedig nagyon örülök, mert idén nem nagyon gyakoroltuk ezt a távot. Nagyon sokat tudtam ebben az évben versenyezni, sokat felnőtt mezőnyben is, ennek örülök leginkább, hogy érzem a fejlődést.”- foglalta össze hétvégéjét Noémi, aki két hete a junior Eb-ről 500 egyes bronzzal tért haza.

Koleszár Zoltánnak nem indult a legjobban az év, sőt ez a válogató sem, hiszen párosban Török Auréllal, akivel ifiként maratoni Európa-bajnoki címet szereztek, nem alkottak maradandót és egyesben is csak a B-döntőben tudott bizonyítani egészen a hétvége legutolsó számáig, az 5000 egyesig, ahol elsőként ért célba, megszerezve a lehetőséget a világbajnoki részvételre.

„Az idei év első felében nem ment annyira a kenu, de az első válogató után sokkal keményebben beleálltam a munkába és fejben is elkezdtem összeszedni magam. Döntőzni ugyan nem tudtam egyesben, viszont a B-döntőkben már elég biztató időeredményeket értem el. Van hova gyorsulni és már látom a helyes irányt. A hétvége megkoronázásaként sikerült megnyernem az 5000 métert,valószínűleg Kiss Tamással kell majd szétlőnöm a felnőtt VB-n való indulásért. Illetve a hétvége eredményei alapján nagy valószínűséggel bekerültem az egyetemi VB csapatába is.”- tette fel a pontot a hétvégére a 21 éves kenus.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%