Májusi rangsor

2017.05.15, 12:15 Kajak-kenu
Hétvégén rendezték az idény első fontosabb hazai kajak-kenus regattáját, a rangsorolót. A felnőttek és az ifik is vízre tették a hajójukat és végignyomták az 1000, 500, illetve 200 méteres távokat. Paksról hatan szálltak hajóba a szegedi Maty-éren.

 

A rangsoroló, vagy mint korábban nevezték, tájékoztató verseny kiindulási pontot ad a versenyzőknek és az őket felkészítő edzőknek, hogy merre érdemes folytatniuk a felkészülést, egyes, páros, sprinttáv vagy esetleg a nagyobb állóképességet igénylő 1000 méter felé? A tavaszi munka után el lehet kezdeni a specializálódást, gyorsítást, hiszen az ifiknek és serdülőknek négy, a felnőtteknek öt hét múlva kerül sor a válogatóversenyekre.

Érem ezúttal nem jött össze, de nagyon hasznos versenyen vannak túl az ASE-sok. A serdülő Vajda Bence pénteken 1000 és 200 méteren is 3-3 futamot teljesített, több mint 50 versenyző közül került be a hosszabbik táv B-döntőjébe. 500 méteren, 8 előfutamból jutott tovább és a B-döntő megnyerésével, nagyon jó idővel zárta a viadalt. A hétvégi teljesítmény a győri EYOF (Ifjúsági Olimpia) szempontjából, amely Bencének az egyik fő versenye az idén, bizakodásra adhat okot.

Pupp Noémi múlt héten még érettségizett, így neki dupla terhelés volt az elmúlt időszakban, de jól vette az akadályt, hiszen az 1000 méteren elért ötödik helye előremutató az idei U21-es világversenyeket tekintve.

A riói induló Somorácz Tamás 500 egyesben állt rajthoz az 500 négyes olimpiai számmá válása miatt megerősödött mezőnyben. A hét előfutamból sikerült bejutnia a legjobb 9 versenyző közé, ám ott ezúttal nem tudott előrébb lépni, majd június közepén!

Serdülő kenusainknak is jól jött ez a tét nélküli verseny az ifik között, hiszen értékes tapasztalatokkal felvérezve zárták a hétvégét. Hodován Dávid 5., a Dunaújváros színeiben versenyző Kollár Kristóf 9. lett az 500 egyes döntőjében. Nekik is az egyik fő versenyük idén a győri EYOF, amelyre fél kilométeren csak egyvalaki juthat ki. Párosban a tájékoztató volt az első közös versenyük, ami alapján le lehet vonni a következtetéseket és lehet tovább építkezni a válogatóra.

„Összességében elégedett vagyok es nagyon motivált, hogy meg tudtuk szorongatni az ifiket mind egyesben, mind Kristóffal párosban. Ezren a rajtot elrontottuk és a pályát nem vállaltuk annyira be, de úgy érzem, hogy a mozgással nem volt baj. Egyesben nagyon jól ment a döntő, 1:58-at kenuztam, gyors pálya volt. A rajtot itt is elrontottam, talán összejött volna egy még jobb eredmény.”- foglalta össze gondolatait Hodó.

Koleszár Zoltán kenu kettesben állt rajthoz a szegedi Posztós Patrikkal 1000 (4. hely) és 500 méteren (6. hely) is. Céljuk az idei utánpótlás világbajnokságra való kijutás 1000 méteren, amelyre más is pályázik, de a feladat adott, már „csak” a kőkemény munka van hátra!

„Ezren kicsit más pályát mentünk, mint szoktunk, szerintem ezért csúsztunk le a dobogóról. Bevállaltunk egy magasabb utazó tempót, ami az utolsó 200-on visszaütött, nem tudtuk megcsinálni a szokásos finisünket. Persze ez a kis taktikaváltás előre megbeszélt volt, talán így tanultunk legtöbbet a versenyen, erre jó az év eleji tájékoztató.”

Tóth Márton

 

Felnőtt Ifjúsági és Parakenu Rangsoroló

Szeged, 2017. május 12-14.

KAJAK-KENU JEGYZŐKÖNYV

K-1                  férfi, ifjúsági                         U17-U18                                1000 m B döntő

8.         Vajda Bence

C-2                  férfi felnőtt                                                                           1000 m A döntő

4.         Koleszár Zoltán                                                                               Atomerőmű SE

Posztós Patrik                                                                                Démász-Szeged

C-2                  férfi ifjúsági                          U17-U18                                1000 m A döntő

5.         Kollár Kristóf                                                                                              Dunaferr SE

Hodován Dávid                                                                               Atomerőmű SE

C-1                  férfi, ifjúsági                         U17-U18                                500 m  A döntő

5.         Hodován Dávid

K-1                  férfi, ifjúsági                         U17-U18                                500 m  B döntő

1.         Vajda Bence

K-1                  férfi, felnőtt                                                                          500 m  A döntő

9.         Somorácz Tamás

C-2                  férfi felnőtt                                                                           500 m  A döntő

6.         Posztós Patrik                                                                                Démász-Szeged

Koleszár Zoltán                                                                               Atomerőmű SE

K-1                  női, felnőtt                                                                           1000 m A döntő

5.         Pupp Noémi

C-2                  férfi, ifjúsági                         U17-U18                                500 m  A döntő

4.         Kollár Kristóf                                                                                   Dunaferr SE

Hodován Dávid                                                                               Atomerőmű SE


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%