Magasan a léc

2017.02.14, 12:19 Kajak-kenu
Eljött a harmadik február, amikor Paksra érkezett 600 fiatal kajak-kenus, hogy kizökkenve a téli alapozásból, felmérje magát szárazföldön. Kiélezett küzdelmek, elgyötört, de mosolygós arcok jellemezték a farsang utáni szombatot.  

 

Akárcsak az előző esztendőben, Győr és Tiszaújváros mellett ismét Paks mellett döntött a Magyar Kajak-Kenu Szövetség, így az ASE Kajak-Kenu Szakosztályával közös szervezésben 600 fiatal kajak-kenust látott vendégül a paksi egyesület.

Remek idő fogadta a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában és az ASE pályán szereplő fiatalokat. Gördülékenyen zajlottak a versenyek, noha a tavalyinál héttel több, 28 egyesület sportolói gyürkőztek neki a napnak, az utánpótláskorú, 9-18 éves versenyzők pedig remek eredményekkel mutatták meg, hogy nem töltötték tétlenül a telet.

„A kicsiknek két iskolakört, tizenhárom éves kortól pedig Cooper-tesztet kellett futni. A programban húzódzkodás és lábemelés, a nagyoknak pedig fekve nyomás szerepelt még, és megmondom őszintén, jó volt látni a gyerekek lelkesedését – mondta Kovács Tamás, az utánpótlás korosztály szakmai koordinátora, aki pozitív tapasztalatokkal zárta a napot. Kilátogatott a versenyre Schmidt Gábor, az MKKSZ elnöke is.

A rendezvényen, amely a sportolók téli munkájáról ad képet, a legfiatalabb, 0. korcsoportos gyerekektől az ifjúsági, 8. korcsoportos fiatal versenyzőkig a kajakosok és a kenusok is megmérették magukat. Minden versenyszámban pontokat lehetett szerezni, így a végéig nyílt maradt a küzdelem, egy-egy kiugró eredmény után sem lehetett ülni a babérokon. Az utolsó versenyszám után mindenki izgatottan várta a végeredményt, és azt, hogy vajon őt is szólítják-e a dobogó mögé.

Dobogóra az ASE-ból ezúttal a kenusoknak sikerült felállniuk, a 2005-ös születésű Juhász István és a 2007-es János Attila idén sem hibázott, aranyérem került a nyakukba. A 2001-eseknél a Pakson készülő, dunaferres Kollár Kristóf győzött, Hodován Dávidnak a bronzérem jutott. A többiek ugyan nem kerültek be az első háromba, ám a tavalyihoz képest szinte minden versenyzőnél megfigyelhető a fejlődés, akár a futást, akár az erőnléti gyakorlatokat nézzük.

Tóth Márton


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%