Kezdődik!

2016.04.24, 17:05 Kajak-kenu
Április 23-24-én tartották a felnőtt kajak-kenusok első hazai viadalát. A szolnoki tájékoztató versenyen Somorácz Tamás két éremmel és egy ötödik hellyel zárta a hétvégét, míg Boros Gergelynek ezúttal nem sikerült dobogóra állnia.

 

A tavalyi év után először mérkőzhettek meg egymással a hazai kajak-kenusok, noha még tét nélkül. A legtöbb válogatott versenyző április elején tért haza a melegvízi edzőtáborból, készültek versenyzők Floridában, Dél-Afrikában, Dubaiban és Európa déli országaiban is. A tavasszal összeszedett sok száz vízi kilométer elegendő alapul szolgál a gyorsításra, a speciális gyorsító edzések elvégzésére, amiről ez a verseny adta az első visszajelzést.

A tájékoztató célja az aktuális állapot felmérése, valamint annak feltérképezése, hogy melyik számban álljon oda a versenyző a kevesebb, mint 3 hét múlva esedékes válogatóra. Somorácz Tamás, az ASE világbajnoki bronzérmes kajakosa 200 és 1000 méteren is ezüstérmet szerzett a párosok versenyében. A rövidebb távon fél másodperccel maradt el Horváth Bencével a világbajnoki címet védő Tótka, Molnár kettőstől, míg 1000-en Gacsal Ákossal négy és fél másodperccel érkeztek be a győztes Dombvári, Hufnágel egység mögött. A hosszabb távon egyéniben ötödikként finiselt a győriekkel készülő 24 éves kajakos.

„Edzésből érkeztünk, a válogatóra tartogatjuk a csúcsformát, ez a hétvége jó visszajelzést adott az eddig elvégzett munkáról. 1000 méterre készülök, de jó látni, hogy a gyorsaságom sem veszett el.”- mondta a két ezüstöt begyűjtő kajakos, aki a pár nélkül maradt Horváth mögé beülve a Paks-Győr tengelyt is megferdítette.

Boros Gergely, az ASE Örökös Bajnoka 1000 méteren párosban állt rajthoz az olimpiai aranyérmes Dombi Rudolffal, ám ezúttal nem sikerült döntőt érő helyen beérkezniük.

A nemzetközi és a hazai mezőny fő versenye is az augusztusi, Riói Olimpia, amire már tavaly elkelt a legtöbb kvóta, ám még az idei esztendőben is van lehetőség újabb helyek megszerzésére. A női és férfi kajakosainknak legközelebb a duisburgi világkupán lesz erre lehetőségük, a kenusok a 2015-ös világbajnokságon már mind a négy kvalifikációt begyűjtötték.

 

Tóth Márton


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%