Júliusi csúcsraérés

2022.08.02, 22:27 Kajak-kenu
Kiszli Vanda már eddig is magasan volt, ám a Világjátékokon, a nem olimpiai sportágak legrangosabb eseményén aratott diadalaival tényleg a csúcsra tört, ráadásul 2 héttel később, július utolsó napjaiban az Európa-bajnoki címeket is megszerezte a kajakosok maratoni szakágában.

Hogy miért is címek? A maratoni szakágban a rövidkörös versenyekkel kezdődnek az események, majd utána következik a klasszikus táv: Vanda, akárcsak a birminghami Oak Mountain State Parkban, a dániai Silkeborgban is elősként ért célba mindkét távon!

 

Vanda kilenc éve egyesben ezüstérmes volt, akkor még csak bemutatóként szerepelt a Világjátékok programjában a maratoni kajak-kenu. Most az amerikai verseny klasszikus távján a dán Raskkal óriási csatát vívott Vanda, folyamatosan együtt haladtak, a többieket leszakítva, végül a sprintjével lett meg az arany.

 

„Kemény verseny volt, gyors körök és sok futás, de imádtam.” – mondta Kiszli Vanda a döntő után. - „Azt hittem, hogy Rask meg fog verni, nagyon erős volt, és nagyon gyors a futásoknál. Tartanom kellett vele a lépést, és úgy voltam meglátjuk, mi fog történni. Azt hiszem, több energiám maradt az utolsó kis körre. Két éve készülök erre a versenyre. Nagyon nehéz, 1 óra 40 perc, és végig koncentrálni kell. Úgy gondolom, hogy jó vagyok ebben, az elejétől a végéig képes vagyok összpontosítani.”

 

A július utolsó napjaiban rendezett Európa-bajnokság rövidkörös, 3,4 kilométeres versenyén Vanda, a sportág örökös bajnoka 15 másodpercet adott az ezüstérmes spanyolnak, ekkor már látszott, hogy a Világjátékok után sem eresztett le. A női kajak egyesek 26 kilométeres döntőjében 2019. és 2021. után sorozatban harmadszor lett Európa-bajnok ebben a számban Vanda!


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%