Irány Európa!

2018.06.04, 13:03 Kajak-kenu
Nemzetközi szerepléseket hozott az első felnőtt kajak-kenu válogatóverseny, a hétvége eredményei után a felnőtt és az U23-as Európa-bajnokságon is lehet szurkolni ASE-soknak. Ráadásul a maratoni Európa-bajnokságra is hárman utazhatnak Paksról, a kenusok most debütálnak nemzetközi porondon.

A hétvégén tartották a kajak-kenusok első válogatóversenyét, amihez az ifjúságiak is csatlakoztak 500 egyesben, de a fiatalabbaknak csak két hét múlva lesz tétje, nekik ez tájékoztató jellegű volt.

Somorácz Tamás Mozgi Milánnal pár hete Szegeden mindkét kajak párost megnyerte, utána pedig két világkupán is az olimpián szereplő 500 négyesben gyakoroltak, amibe végül nem kerültek be, így a válogatón kellett bizonyítaniuk. 500 párost indultak és meg is nyerték a számot.

„Nagyon fáradt vagyok, elfáradtam az elmúlt négy hét folyamatos versenyzésében, utazgatásaiban. A négyes után nehezen állt össze a páros, a táv végére el is fáradtam, de szerencsére kibírtuk és utazhatunk az Európa-bajnokságra. Szerdán indulunk Belgrádba, utána pedig lesz hat hetünk a második válogatóig.”- ecsetelte Somi a programot.

A hölgyek között Pupp Noémi 500 egyesben óriási csatában maradt le az A-döntőről, 6. lett középfutamában, a győztes, ötszörös olimpiai első Kozák Danuta csupán 1,8 másodperccel verte, így a B-döntőben folytathatta, amit szép evezéssel, magabiztosan be is húzott. Ezzel a győzelemmel kvalifikálta magát a junior Európa-bajnokságra.

Noémi párosban ezren és ötszázon is rajthoz állt. A rövidebb távon Nagy Flórával nyolcadikak lettek. Másnap a szülésből visszatérő olimpia bajnokkal, Csipes Tamarával egy hajóban ülve értek be másodikként 1000 párosban, ám a győztes Szabó Gabriella, Bodonyi Dóra duóból utóbbi bekerült az 500 négyesbe, így nem tudnak indulni ezen a távon az Eb-n, ezért a másodikként beérő kettős utazhat Belgrádba. Ugyanitt Kiszli Vanda Mihalik Sárával harmadik lett, majd Vanda délután 5000 egyesben végzett ötödikként.

„Jó formában éreztem magam a verseny előtt is és ez meg is mutatkozott. Az 500 egyes nagyon jól ment, 0,2 másodperccel maradtam le az A döntőről, amit kicsit sajnálok, de egy igazán klasszis mezőny gyűlt össze, így nem lehet okom panaszra, ráadásul a B döntőben is jó időt kajakoztam. A párosokon lehet még csiszolni, de ettől függetlenül elégedett vagyok. A mi esetünkben az 1000 páros most felnőtt Eb-t is ért. Úgy érzem, kezd beérni a munka.”

Koleszár Zoltán ezúttal 1000 párosban és 500 egyesben állt rajthoz, ám nem sikerült neki a verseny, a Moldován Milánnal alkotott párosa 9. lett, míg fél kilométeren nem sikerült kvalifikálnia magát a döntőbe.

Ifjúsági versenyzőink, a kajakos Vajda Bence hetedik lett, akárcsak a kenus Hodován Dávid, Kollár Kristóf pedig hatodikként futott be.

A hétfői napon az is kiderült, hogy a maratoni Európa-bajnokságon Kiszli Vanda mellett (ő párosban fog versenyezni) két ifi kenusunk, Somkert Máté és Klenk Botond is képviselheti Magyarországot!


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%