Heten még vízen

2015.08.18, 08:46 Kajak-kenu
Augusztus közepére véglegessé vált, hogy idén még 7 paksi kajak-kenusnak szoríthatunk nemzetközi versenyen.

A most hétvégi győri maraton válogatón eldőlt, hogy a tavalyi U23 vb-aranyérmes és idén Európa-bajnok Kiszli Vanda az U23-asok és a felnőttek mezőnyében K1-ben, az EB harmadik Fritz Anett ifi párosban, míg a kenus Koleszár Zoltán az ifik között egyesben és párosban is rajthoz állhat a szeptember közepén sorra kerülő, szintén Győrben helyet kapó világbajnokságon.

A nőknél K1-ben fél távnál Kiszli Vanda és Miskó Noémi meglógott a mezőnytől, az ő csatájukat az utolsó futószakasz döntötte el, ahol Vanda nagy előnyt szerzett és így magabiztosan győzött.

A kenusoknál az idén már a síkvízi világbajnokságot is megjárt Koleszár Zoltán mindkét számában diadalmaskodott. Egyesben a friss Európa-bajnokot győzte le, míg párosban a csepeli Moldován Milánnal voltak a leggyorsabbak.

Az ifjúsági lányoknál kajak kettesben Frizt Anett, aki idén bronzérmet szerzett az Európa-bajnokságon, ezúttal egy másik párral, a váci Jeszenszky Petrával bizonyíthat, a második helyezésükkel kivívták az indulás jogát a győri vébére.

Ezzel eldőlt, hogy ők hárman képviselhetik az ASE színeit a hazai rendezésű vébén. Illetve a legfiatalabbak között, bemutató váltóversenyen az idei eredményei alapján Békési Rebeka is rajthoz állhat.

Most hétvégén Milánóra figyel a kajak-kenus világ, hiszen itt tartják a jövő évi olimpiára kvalifikáló síkvízi világbajnokságot. Boros Gergely 1000, Somorácz Tamás 500 párosban teszi vízre a hajóját.

Szeptember második felében is szoríthatunk paksi versenyzőkért, hiszen az ifjúsági Európa-bajnokságon Pupp Noémi és Horányi Benjámin is rajthoz áll. Az előkészítés tökéletesre sikerült, a megvalósításra pedig már nem kell sokat várni!

Tóth Márton


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%