Héraklész elismerés Pupp Noéminek

2017.02.25, 09:43 Kajak-kenu
Az idei Héraklész Díjátadó Gálán remekeltek az ifjúsági korú kajak-kenusok, két elsőséget is begyűjtött a sportág. Kiscsapat kategóriában a női kajak négyes vitte a prímet, soraiban az ASE-s Pupp Noémivel.

 

A Héraklész Program 2001 óta, több mint húsz sportágban segíti a legtehetségesebb 14 és 23 év közötti fiatal sportolók felkészítését és versenyeztetését. Érdekesség, hogy a tavalyi riói olimpián szereplő magyar sportolók 74 százaléka „héreklészes” volt, vagyis sikeresnek mondható a program.

A 2016-os, Minszkben megrendezett világbajnokságon az ifjúsági lányok kajak négyeseinek 500 méteres döntőjében bajnoki címet szerző Racskó Fruzsina, Pupp Noémi, Gazsó Dorka, Homonnai Luca alkotta négyes kapta a rangos elismerést péntek este a budapesti díjátadón.

Idén négy kategóriában osztották ki az elismeréseket. A női egyéni versenyt a tavalyi minszki ifjúsági világbajnokságon három aranyérmet begyűjtő Homonnai Luca nyerte, a férfiaknál a riói olimpián is szereplő Kopasz Bálint a második helyen zárt. Kiscsapat kategóriában a második helyet a lányok kajak négyese mögött a szintén világbajnok kajakpáros, Varga Ádám és Petró Erik szerezte meg.

„Nagyon büszkék vagyunk, hogy olimpiai versenyszámban sikerült győzelmet szerezni ezen a gálán. Meglepett minket az elismerés, és nagy lendületet ad Noémi háromhetes dél-afrikai edzőtáborára”- mondta Meczker András, Noémi edzője, utalva a márciusközepén kezdődő melegvízi edzőtáborra.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%