Helló, Tavasz!

2022.03.24, 08:22 Kajak-kenu
Európa, Afrika, Kékestető: az ASE Kajak-Kenu Szakosztályának felnőttjei, ifijei már vízen vannak, míg a fiatalabbak egy mátrai ország tetejével zárták le a telet.

Pupp Noémi március elején Horvátországban gyűjtötte a kilométereket, pár nap itthonlét után már Sevillában teszi ugyanezt és készül a síkvízi versenyekre válogatott kajakosunk.

Kiszli Vanda az újpesti csapattal Dél-Afrikában töltött két hetet, már hazai vizeken folytatja a maratoni világbajnoknőnk a felkészülést az idei szezonra.

Vajda Bence szintén Afrika déli részén lapátolta végig március első felét, majd Sevillában folytatja ugyanezt, de húsvétkor már tud itthon locsolkodni.

Tavaly, a felnőtt világbajnokságon bemutatkozó kenusaink, Hodován Dávid és Kollár Kristóf az U23-as válogatott oszlopos tagjaiként, Bedecs Ferenc irányításával Portugáliában töltenek két hetet, megkoronázva ezzel a téli edzőtáborokat. És remélhetőleg ezekkel megágyazva egy legalább olyan sikeres szezonnak, mint amilyen 2021-ben volt.

Az utánpótlás idősebb része már megmerítette a hajóját és a kisebbekkel és a csapategység részét képező szülőkkel kiegészülve egy mátrai túrával hangolt az igazi tavaszra: a 130 fős kirándulás Galyatetőről felvezetett a Kékestetőre a sípályán, ahol még igazi hóval és jéggel is lehetett találkozni. Ugyan síléccel nem készültünk, de a gyerekek kipróbálták magukat talpon is- kisebb-nagyobb sikerrel… A túra végén mindenkinek jutott a finom pincepörköltből, majd a hazaúton sem a csendé volt a főszerep- nemhiába, a kajak-kenusoknak van állóképességük!

A legkisebbek vízreszállásására óra átállításig várni kell, de utána az egész szakosztály a Dunán lesz, újra lesz kiket nézni a partról!

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%