Ha egy hajó beindul...

2016.04.06, 11:28 Kajak-kenu
Szolnokon és Dunavarsányban edzőtáborozik az ASE kajak-kenusainak egy része, Pupp Noémi, Kiszli Vanda, Koleszár Zoltán, Hodován Dávid és Kovács Ákos egy hétig készül a válogatott tavaszi edzőtáboraiban. Az első időremenések alapján jól sikerült az alapozás.


 

Az alapozó edzőtáborra az első pár száz kilométer összelapátolása után került sor, április első teljes hetét töltik együtt a válogatott fiatalok.

„Szolnokon nagyon jó, szanatóriumi körülmények vannak, minden adott egy tökéletes héthez. A víz tükörsima, a szél elől is el lehet bújni, a szállás és az ellátás is első rangú, így csak a munkára kell összpontosítani a sportolóknak.”- mondta Meczker András, aki a kajakos lányok felkészülését irányítja.

Az idősebbeknek, az ifi Pupp Noéminek és Kovács Ákosnak, valamint az U23-as Kiszli Vandának és Koleszár Zoltánnak kedd délelőtt volt 2000 méter időre, ahol a lányok az élen végeztek, és Zotya is a harmadik legjobb időt lapátolta, noha korosztályában az egyik legfiatalabb. Tavalyról egyébként ők összesen három Európa-bajnoki és két világbajnoki aranyat gyűjtöttek…

„Jó a hangulat, összetartó a csapat, ötvenen vagyunk kenusok. Jó formában érzem magam, bár az kicsit feltűnt, hogy a többiek már elkezdték a gyorsítást, mi még nem, de szerintem mi jó ütemben haladunk. A tájékoztatóig is vissza van kb egy hónap, a válogató pedig csak júniusban lesz. Idén érettségizem, így sűrű lesz a következő pár hónap, de érzem magamban az erőt.”- mondta a 19 éves Koleszár Zoltán.

A serdülőknek szerda délelőtt volt 10000 méter időre, ahol a kajakos Vajda Bence és a kenus Hodován Dávid is szépen mozgott és az élmezőnyben zárt.

"Egész jól csúszik a hajó, eddig résztávok voltak és technikai evezések, de mar fáradtak vagyunk egy kicsit.”- adott gyors helyzetképet az elmúlt pár napról Hodó.

 

Tóth Márton


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%