Győztes hangolódás

2017.05.01, 17:09 Kajak-kenu
Dupla versennyel kezdődött a kajak-kenusok idénye, ugyanis az Újpesti-öbölben és a tolnai holtágban is vízre szálltak a paksiak.

 

A múlt hetet Fadd-Domboriban töltötte az ASE kajak-kenusainak nagy része, így az egyhetes edzőtábor után nem túl kipihenten, de jó edzettségi állapotban várták az idény első versenyeit a fiatalok. Serdülő válogatottjaink, a 16 éves kajakos Vajda Bence és a szintén 2001-es születésű kenusok, Hodován Dávid és a Pakson készülő dunaferres Kollár Kristóf az Újpesti-öbölben tette vízre a hajóját, ahol a hagyományos A-Híd Építő Kupa, Öbölkör Bajnokság zajlott.

A verseny nagyon jó felmérője az aktuális állapotnak és a télen, tavasszal elvégzett munkának, hiszen itt általában a legjobb utánpótláskorúak teszik vízre a hajót és szállnak harcba a győzelemért. Ez most az ASE-soknak igencsak jól sikerült, 100 százalékos lett a csapat, hiszen Vajda Bence és Hodován Dávid sem talált legyőzőre az igen kemény mezőnyben. Jól versenyezve, magabiztosan zsebelték be az aranyat, ráadásul Hodó mögött Kristóf végzett az ezüstérmes pozícióban. Két hét múlva rangsoroló, jó ráhangoló volt ez a 2500 méter a rövidebb távokra!

A paksi kajak-kenus csapat másik részének ezen a hétvégén Tolnán volt jelenése, ahol a legkisebbektől kezdve egészen a 18 évesekig mindenki vízre szállhatott. Juhász István a 12 éves kenusok között idén is győzött, magabiztosan kenuzta végig az 5000 méteres távot. A többiek nyakába is került érem, ám aki lemaradt a végelszámolásnál, annak sem kell szomorkodnia, hiszen nem volt olyan versenyző, aki ne úgy szállt volna ki a hajóból, hogy ne tett volna meg mindent a kissé hínáros versenypályán!

Tóth Márton


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%