Fényes február

2014.02.18, 09:43 Kajak-kenu
 

 

Szombaton megtartották a szokásos téli erőfelmérőt a fiatal kajak-kenusoknak, ezúttal Szegeden. A közel 60 paksi fiatal remekül teljesített, volt olyan versenyszám, ahol a dobogó mindhárom fokát ASE-s versenyző foglalta el.

 

A februári viadalnak az a célja, hogy a fiatalok képet kapjanak állapotukról, hogyan is állnak az ellenfeleikhez képest, hogy sikerült a téli alapozás. 2013-ig Győr fogadta a 9 és 18 év közötti kenusokat és kajakosokat, ám idén Szeged és Tiszújváros is a rendezők közé lépett. A csongrádi megyeszékhelyen ötszáznál is több sportoló gyűlt össze, hogy futásban, húzódzkodásban és lábemelésben (az idősebbek fekvenyomásban is) összemérjék erejüket.

Minden mezőnyben nagy küzdelem folyt, ám a legfiatalabbaknak már a részvétel is külön izgalmat jelentett, hiszen sokan itt versenyeztek először, hasonló korú gyerekekkel mérkőzhettek meg a futópályán vagy éppen nagy erőlködés árán eggyel többször húzták fel magukat a nyújtón. A kezdetben megszeppent arcok komoly változáson mentek keresztül, a nap végére senki nem maradt élmények nélkül.

Az idősebbeknél láthattunk komoly, 3500 méterhez közeli Cooper-tesztet, és erőben sem volt hiány. Mind Pupp Noémi, mind Koleszár Zoltán válogatotthoz méltón szerepeltek és nyerték meg a versenyt, de természetesen mindenki kitett magáért és  ki éremmel, ki anélkül, de mindenképpen hasznos tapasztalatokkal zárta a szombati napot.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%