Évértékelés a kajak-kenusoknál

2011.02.09, 10:33 Kajak-kenu


Az Atomerőmű Sportegyesület Kajak-Kenu Szakosztályának elmúlt évéről Bedecs Ferenc vezetőedző nyilatkozott.

– Melyek voltak a 2010. év legfontosabb eredményei a hazai és a nemzetközi versenyeken?

Sok nemzetközi eredményt értünk el. Ezek a tavaszi Mol Világkupával kezdődtek, amelyen Boros Gergely olimpiai számban, K-4 1000 m-en állhatott a dobogó legmagasabb fokára. A Moszkvában megrendezett Ifjúsági Európa Bajnokságon Somorácz Tamás szintén olimpiai számban, K-2 200 m-en lett hatodik. A felnőtt VB-n Boros Gergely váltóban ötödik, majd a Főiskolai VB-n K-4 200 m-en első, K-2 200 m-en második helyezést ért el. Szeptemberben a Maratoni Világbajnokságon Kiszli Vanda és Fenyvesi Réka párosban második lett. A kiváló nemzetközi eredmények mellett számos magyar bajnoki címet nyertünk maratonon és síkvízen.

– Kik kerültek be a korosztályos válogatottakba?

Ifjúsági korosztályban Kiszli Vanda. Serdülő korosztályban Molnár Balázs, Vakar Alexander. Kölyök korosztályban Koleszár Zoltán.

– Mi volt a felkészülés éves stratégiája? Bevált-e?

A téli alapozás (úszás, futás, tanmedence, konditerem) után márciusban vízreszálltunk. A tavaszi hosszúevezések a Domboriban rendezett alapozó edzőtábor követte. A versenyszezon nagy részében a Dunán készültünk, hetente egyszer pálya-evezésre leutaztunk Domboriba. Az év főversenye, a magyar bajnokság előtt nyolc napos edzőtáboron vettünk részt, szintén Fadd-Domboriban. A felkészülés sikeres volt, melyet a fent említett eredmények is igazolnak.

– Mekkora volt érdeklődés a nyári napközis táborok iránt?

A nyári napközis táborokat idén is nagy érdeklődés kísérte. Ezek egyik célja, hogy a már nálunk sportoló gyerekeknek egész napos elfoglaltságot biztosítsunk (napi kettő edzés, ebéd, játékos sportfoglalkozások). Másik célja, hogy azok az „új” gyerekek, akik szeretnének megismerkedni a kajakozással, kenuzással, ezt a nyári szünetben megtehessék. Idén hétről hétre 50-60 gyerek vett részt a táborban, ebből 10-20 új résztvevő. A tábor hatására szeptembertől nagyjából tíz gyerek szeretne rendszeresen a nálunk sportolni.

– Milyen infrastrukturális fejlesztések valósultak meg a csónakházban?

Főszponzorunk, a Paksi Atomerőmű Zrt. támogatásának köszönhetően az idén is sok új hajóval és lapáttal tudtuk bővíteni az eszközparkunkat. A legértékesebb hajó egy maratoni kajakpáros, mely lehetővé tette a Maraton VB ezüstérem megszerzését. Jelenleg egy 100 négyzetméteres konditerem épül a régi faház helyén, amely nagy segítség lesz a felkészülésben, hiszen évről évre egyre több gyerekkel dolgozunk, és a mostani konditermet kezdjük kinőni.

– Úgy látom, hogy a sárkányhajó edzések mint a csónakház új szolgáltatása egyre népszerűbbek az atomerőmű dolgozói körében…

Igen, az atomerőmű egyre több dolgozója jár le sárkányhajózni. A versenyeredmények is bíztatóak: A Magyar Kajak Kenu Szövetség által szervezett Sárkányhajó Roadshow döntőjében, melyet Szegedi Sárkányhajó Világbajnokságon rendeztek, az atomerőmű csapata a második helyen végzett. Az Iparági Sárkányhajó Verseny a döntőjébe jutott négy hajóból három az atomerőmű csapata volt, melyek az első, a harmadik és a negyedik helyen végeztek.

– Milyennek értékeled összességében az elmúlt évet?

Összességében sikeres évet zártunk, ami az eredményeken túl a csónakház mind „népesebbé” válásában is tükröződik.

Prancz Zoltán


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%