Európai távlatok

2018.06.18, 13:07 Kajak-kenu
2018-ban egyetlen esély kínálkozott az ifjúsági kajak-kenusoknak az Európa-, illetve a világbajnoki indulás kivívására, ugyanis a hétvégén, Szolnok rendezett válogató volt hivatott dönteni a nemzeti csapat indulóinak névsoráról. Két ASE-s is bekerült az utazó keretbe, Kollár Kristóf és Hodován Dávid a két hét múlva sorra kerülő Európa-bajnokságon teheti vízre kenuját.

Három ASE-s fiatal küzdött meg az ellenfelekkel és az erős szembeszéllel a szolnoki válogatón, és tényleg nem volt egyszerű a feladat… A kajak egyes 500 és 200 méteren induló Vajda Bencének például a fél kilométeren 10 előfutamból- ami ha „csak” 7 indulóval is számolunk, akkor is 70 kajakost jelent- kellett beverekednie magát a legjobb 9 közé. Ez sikerült is neki, ott hetedikként végzett, akárcsak a 200 méter végelszámolásánál.

„Jó verseny volt, sokat tanultam, az 500 méterem is nagyon sokat javult, de ez még mindig nem elég. A 200 méter bosszantott nagyon, mert magabiztosan, a legjobb idővel jutottam döntőbe, de ott sajnos nagyon belehúztam a rajtgépbe, így lett egy kis hátrányom, amit nem tudtam ledolgozni, kicsit meg is tört fejben, emiatt kicsit nehezebb volt másnap az 500. Érzésre jó pályákat jöttem, remélem idén még sokat fogok fejlődni, az ifi ob-n szeretnék csúcsformába kerülni és minél több számban kiharcolni az Olimpiai Reménységek Versenyén való indulást.”- értékelte hétvégéjét és vizionálta a közeljövőt Bence.

Kenusaink saját bevallása szerint az 1000 egyes nem sikerült tökéletesre, Kollár Kristóf 4., Hodován Dávid 7. lett, másnap párosban ugyan befutottak a harmadik helyre, ám a fiúk nem volt maradéktalanul elégedettek ezzel a pályával sem. A sprintszámban, 200 egyesben Hodó javított, harmadik lett, míg Kristóf ötödikként rúgta be a hajóját a finisnél. Ezzel a teljesítménnyel az Európa-bajnokságon az 500 méteren induló négyesbe kerültek be a rácalmási Bucsi Bálinttal és a csepeli Zupkó Balázzsal, valamint Dávidé az Eb-n a sprintszám is egyesben!

„Az eddigi versenyeken inkább a hátszél volt a jellemző, mint a szembeszél, ezért is volt kemény ez a válogató. 1000 egyesben az elő- és középfutam nagyon jól ment, valamint a döntőben 400-ig vezettem is, aztán 500-nál befújt egy elég erős balos szembeszél, ami miatt nem tudtam olyan pályát menni, amilyet szerettem volna, bár itt fejben sem voltam teljesen ott. A másnapi 1000 páros harmadik hellyel már boldogabb voltam, mivel jobb pályát mentünk, mint a rangsorolón, de van még mit csiszolni. A 200 egyesre elég komolyan össze tudtam szedni magam fejben és egy újabb bronzot sikerült szereznem, aminek örülök, de minden téren szeretnék fejlődni ezen a távon és minden távon, minden számban, mert ugye mindenki a legjobb akar lenni.”- vonta le a végkövetkeztetést Hodó.

„Az 1000 egyes döntőben sajnos elég rosszul sikerült a rajtom, legalább két hajóval elmentek a többiek, utána a táv további részében nagyon jól ment, de teljesen nem sikerült ledolgozni a hátrányomat a dobogóhoz. A párosunk jobb volt, mint a rangsorolón, de még nagyon sok csiszolni való van a pályánkon. A 200 egyes előfutamban ismét egy rossz rajt után második lettem, a döntőben sikerült egy egész jót rajtolnom, de kicsit elfogytam a táv végére.” – mondta Kristóf a válogatóról.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%