Európai győzelem

2022.08.31, 07:33 Kajak-kenu
Pupp Noémi Európa-bajnok lett női kajak egyesben, 1000 méteren! A müncheni kajak-kenu Európa-bajnokságon Noémi mellett Hodován Dávid is képviselte a magyar, és persze a paksi színeket.

Pupp Noémi és Hodován Dávid is a két héttel ezelőtti vb-ről egy rövid hazai formaátmentést követően utazatak ki Münchenbe, ahol a multisport Európa-bajnokság keretein belül tették vízre hajóikat az 1972-es olimpia helyszínén- Dávid csak az utolsó napon versenyzett, Noémi viszont az egész versenyhétvégén pörgött.

500 kajak párosban Fojt Sárával ültek egy hajóba egy héttel a vébé előtt, első futamuk egy Európa-bajnoki előfutam (2. helyezés), második egy középfutam (1. helyezés), majd az Európa-bajnoki döntő, ahol végig előkelő helyen haladva harcoltak a dobogóért, ám végül lecsúsztak róla, a negyedik hely egy sportoló életében nem a legkedvesebb, ám a versenyzésüket látva nagy jövő áll az egység előtt. "Minden futamon, minden húzással fejlődtünk, csiszolódtunk, nagyon jó volt Sárával együtt evezni, úgy gondolom, hogy van jövője a párosunknak!"- értkelte az olimpiai távon elért helyezését kajakosunk.

1000 méteren az egyes előfutamban simán, futamgyőzelemmel kezdett Noémi, majd a döntőben a saját pályájára koncentrálva, kontrolláltan, magabiztosan versenyezve megnyerte futamát és megszerezte élete első Európa-bajnoki címét! "Az elején kicsit beragadtam a rajtba, éreztem, hogy a lengyel és a spanyol lány kicsit elcsúszik mellőlem, de a közepe az patika volt, tudtam a saját iramomat jönni, és a végére akkora előnyre tudtam szert tenni, amit nem tudtak felhozni. Itthon a legjobbakkal készültem, megvolt a magabiztosságom, remélem, hogy meg tudom szilárdítani a helyem a válogatottban!"- nyilatkozta friss Európa-bajnokunk.

Hodován Dávid Korisánszky Dáviddal 200 kenu párosban versenyzett, sebtében összetérdelt párosról van szó, akiknek az első futama rögtön egy Európa-bajnoki döntő volt: a győztes lengyelektől 1,1 másodpercet kaptak, a dobogótól fél másodpercre voltak. "Edzettem, mozogtam, amíg a többiek versenyeztek, és próbáltam magam fejben is felkészíteni erre a futamra: 200 méteren nem fér bele hibázás, hiszen az egész nem tart 40 másodpercig, itt fizikálisan és mentálisan is teljesen koncentráltnak kell lenni. Jó futam volt, ki tudtam magam evezni Koris mögött."- mondta Dávid.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%