Európai arany- és bronzérem a festői Bohinjból

2015.07.06, 09:37 Kajak-kenu
Bohinj fogadta Európa legjobb kajakos és kenus maratonistáit július első hétvégéjén. Két paksi, ASE-s kajakos utazott el a szlovén városba, és ha már ott voltak, alkottak is: Kiszli Vanda arany-, míg Fritz Anett bronzéremmel tért haza.

Festővászonra kívánkozó környezetben, hegyekkel körülölelt versenypályán az Európa-bajnokság ideje alatt korántsem csak az idill játszotta a főszerepet, hiszen kemény küzdelmek, nagy összeomlások és látványos feltámadások sorjáztak a vízen és a futószakaszon egyaránt. Az U23-as korosztály világbajnoki címvédője, Kiszli Vanda nagyon taktikusan versenyezve, az olasz ellenfelét az utolsó futás után egy iramváltással leszakítva diadalmaskodott.

Fritz Anett a szolnoki Gál Fruzsinával indult az ifjúsági párosok között, és nagy harcban a harmadik helyen finiseltek a dán és a német páros mögött.

Az idei maratoni világbajnokság keretében Győr látja vendégül a világ legjobb hosszútávú specialistáit, remélhetőleg hazai környezetben is szurkolhatunk a paksi versenyzőknek!

 

Tóth Márton

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%