Európa tetején

2021.07.12, 14:51 Kajak-kenu
Moszkvában kapott helyet a kajak-kenusok maratoni Európa-bajnoksága, ahonnan két versenyzőnk, Kiszli Vanda és Juhász István is két éremmel tért haza Paksra.

Kiszli Vanda a rövidkörös versennyel melegített a fő távjára, a futásokkal tarkított maratoni versenyre: ebben a számban Európa-bajnoki ezüstérmet vehetett át. Szombaton Vanda folytatta azt a sormintát, ami a leginkább kedvező neki: itthon bebiztosította a kijutást egy ezüsttel, hogy aztán a főpróbán ne legyen nála gyorsabb, kitartóbb: ismét Európa legjobb női maratonistájának bizonyult!

A serdülőkorú Juhász István kenu egyesben és Lugosi Gergellyel párosban is kijutott a versenyre (ifjúsági korúak közé), ami azonban Európa-kupává minősült át. „Kicsit csalódott voltam, mikor megtudtam, hogy a kevés induló miatt nem Európa-bajnokság lesz, hanem kupa, de ha már egyszer kimentünk Moszkvába, akkor beleadok mindent, amit csak tudok”- Pisti kőkeményen végignyomta a távokat, valószínűleg nagyobb létszám sem okozott volna gondot neki: egyesben második, párosban első lett.

„Az egyes elég érdekesen, két borulással indult, ebből az egyik magyar volt. Én itt szerencsére el tudtam menni kicsit a román versenyzővel, aki a következő körben lemaradt. Utána a portugál gyerek kapott fél perc büntetést, mert ő volt az okozója a borulásoknak. Egyedül tudtam menni elég sokáig, aztán a negyedik nagykör után valamiért azt hittem, hogy már az utolsó kiskör jön, de nem így volt, félig megfordultam, de szerencsére jött Bulcsú (aki borult az elején), és szólt, hogy még van egy nagy kör. Hát azt már nehezen hittem csak el, de megcsináltam, és második helyen értem be végül a hatalmasat küzdő Ferencz Bulcsú mögött. Lugosi Gerivel a páros valamivel rövidebbnek tűnt, nem voltak ilyen nagyobb "balhék" közben, tudtunk jönni egy olyan iramot, amivel sikerült megnyernünk. Köszönöm a lehetőséget, kell még a tapasztalat, de nem sűrűn fogok ilyen hosszú távon versenyezni. Sok nekem ez a kétszer 19 kilométer.”- szerénykedett Juhász István, aki a rövidebb, olimpiai távokon is egyre gyorsabban kenuzik.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%