Eszkimók Domboriban

2016.06.27, 10:53 Kajak-kenu
A legfiatalabb versenyzők négy tusájának Fadd-Dombori állomásán 250 gyerek mérte össze tudását és érezte jól magát az idilli zöld környezetben.

Idén négy helyszínen, régiós bontásban szervezte meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a helyi egyesület a viadalt: Csepel, Mosonmagyaróvár és Tiszafüred mellett Fadd-Domboriban több mint ezer fiatal állt rajthoz a kajak-kenus befutóval záruló tusán.

Négy helyszín, ugyanannyi próba, két nap: szombaton célbadobásban és húzódzkodásban, vasárnap hendikepes futásban és természetesen kajakban és kenuban mérték össze a tudásukat a fiatal versenyzők.

7 méterről három próba volt a kislabdákat bedobni egy 70 cm átmérőjű körbe, majd 30 másodperc alatt kellett minél többször felhúzniuk magukat a fiataloknak, amely alapján másodperceket szerezhettek, így alakult ki a vasárnapi futás indulási sorrendje. A futás pedig az evezéssel volt összekötve, a depóban várakoztak a hajók a gazdájukra, akiknek 2 kilométert kellett megtenniük a végső sorrendérrt. 16 futamban álltak rajthoz a fiatalok, a 15 egyéni versenyszám mellett a kenu négyesek vetélkedése is látványos versenyt hozott, ASE-s győzelemmel. A Juhász István, Frast Medárd, Kovács Kristóf és János Attila összetételű hajó nem talált legyőzőre a hétvégén.

„Kétszázötven gyerkőc jött el Domboriba és vett részt a versenyen – mesélte Bedecs Ferenc főszervező. – Jól érezték magukat a fiatalok, az első nap versenyei után szellemi vetélkedőn is összemérhették tudásukat, és persze a strand is csábító volt ebben a melegben. Jól összejött a társaság, a különböző egyesületek versenyzői beszélgettek, ismerkedtek egymással. Igazából ez is a szépsége, a lényege ennek a sportágnak, hogy csapatot kovácsoljon és élményeket adjon.”

 

 

Tóth Márton


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%