Egy verseny, három nap

2016.02.25, 10:01 Kajak-kenu
Kiszli Vanda majd’ két hónapos dél-afrikai kalandjának végéhez ért, február 19-21. között teljesítette a Dusi maratont. A hazai Jenna Warddal a negyedik helyen érkeztek célba a 25 női páros közül, ami az idei évre is megadta az alaphangot.

 

Kiszli Vanda, az ASE kajakosa 2015-ben, megvédve címét, aranyérmes lett a maratonisták U23-as világbajnokságán, és nem titkolt célja a mesterhármas. Dél-Afrikába január elején érkezett az ország szövetségének meghívására, és az elmúlt időszakban leginkább a vízi felkészülésen volt a hangsúly, ám a hagyományos téli munka, mint a futás és erősítés sem maradt ki a programból.

„Az elmúlt hetek rengeteget adtak számomra és a futást leszámítva a verseny is nagyon tetszett, bár szerintem nem embernek való – mondta Vanda. – Az első napon a negyedik helyen végeztünk, amire számítottunk is, mert aznap 15 kilométer futás volt, és az nem az erősségünk. A második napon viszont csak öt kilométert kellett futni és a nap végére feljöttünk a második helyre. Az utolsó napra megbetegedtünk mindketten és visszaestünk a negyedik helyre, tehát összetettben is a negyedikek lettünk. Ha nem betegszünk le valószínűleg képesek lettünk volna megtartani a második pozíciót, de így alakult. Fantasztikus volt ez a három nap, a folyó, a zúgók… Na, azok voltak a legjobbak! Futásban nem volt külön edzőnk, vagyis Jennával azt futottuk, amit jónak láttunk, a kondinál azonban külön tréner foglalkozott velünk, ami nekem nagyon tetszett. Az evezésben pedig az volt az érdekes, hogy bár ilyen hosszú távú versenyre készültünk, valójában nem voltak túlságosan hosszú edzéseink, maximum 15 kilométert eveztünk. Mégis úgy érzem, jót tett, hogy két hónappal előbb tudtam vízre szállni, remélem, ez hozzátesz majd az idei eredményeimhez.”

Forrás: www.mkksz.hu

Tóth Márton


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%