Eb-döntővel a világbajnokságra

2019.07.15, 13:51 Kajak-kenu
Ifjúsági kenu párosunk, Kollár Kristóf és Hodován Dávid a csehországi Racicében rendezett Európa-bajnokságon lett nyolcadik, de nem sokat pihentek, már meg is kezdték a felkészülést az augusztus elején rajtoló ifjúsági és U23-as világbajnokságra.

18 éves kenupárosunk 1000 méteren állt rajthoz és egy magabiztos versenyzéssel az orosz egység mögött másodikként kerültek a fináléba. A másik előfutamban a belorusz és a román egység első két helyét hozó futam hasonló képet mutatott. Előzetesen ez a négy hajó számított éremesélyesnek, az orosz és a belorusz hajó kimagaslott a mezőnyből, de a magyar és a román kenupárost a harmadik-negyedik helyre várta a szakma.
Ám a sportágunk szépsége a kiszámíthatatlanság is, és az lett a veszte a román és a mi hajónknak is, hogy az előfutamban másodikak lettek: a két legerősebb hajó mellé kerültek a döntőben, akik „kihúzták” alóluk a vizet- a mieink lettek a nyolcadikak, a románok a kilencedikek.
„Ez az Európa-bajnokság nagyon jó rutinszerzés volt. Az előfutamban jobban ki tudtuk kenuzni magunkat, mint a döntőben, ami annak volt köszönhető, hogy a fehérorosz egység olyan erősnek bizonyult, hogy 4-500 méternél alánk húzták a vizet, ami miatt a táv többi részében konkrétan csak arra figyeltünk, hogy a saját pályánkon be tudjunk érni a célba. Tanultunk belőle, én azért egy napig el voltam keseredve, mert nagyon sokat dolgoztunk és jó lett volna valami kézzel foghatót szerezni. Nem volt most szerencsénk, de reálisan látjuk a dolgokat. Most előre kell tekintenünk, hiszen 3 hét múlva utazunk Pitesti-be, a világbajnokságra, ahol négyesben 500 méteren lesz lehetőségünk revansot venni. Szóval nagyon motivált vagyok, és alig várom már azt a bizonyos startot Romániában. Remélem több szerencsénk lesz, bízom a csapatban és köszönöm ezúton is mindenkinek, aki segít, segített nekünk, a mindenféle támogatást és a szurkolást is.”- összegzett Dávid.

ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%